מגווירס תפוחים בוויסקי

אם המארחים שלכם לא חובבי יין גדולים, אבל אוהבים ויסקי. אם התקציב שלכם מאפשר להביא רק בקבוק אחד ואתם רוצים לרצות גם את הנשים שבחבורה, כל הסיכויים שהליקר הבא – בשבילכם

האמת היא שעל ה- Maguire’s Malt & Apple כבר כתבתי בהזדמנות אחרת, כשדיברתי על משקאות 'קטנים' (להבדיל ממותגי ענק) שמגיעים לישראל ומובאים לכאן על ידי יבואנים ממוקדים, כמו כספי משקאות חריפים. אני מקווה שלמרות שסורסה קצת הרפורמה באלכוהול (105 ש"ח מס לליטר אלכוהול, בהשוואה למספרים שדיברו בהם), הרי שהיא עדיין תגדיל את ההיצע, ויכול מאוד להיות שזה עוד יקרה. קוניאק משובח נמצא בדרכו ארצה, ארמניאקים טובים ואולי גם דברים אחרים.

תפוחים וויסקי מגוירס Maguires

עד אז, המגוויר'ס בהחלט מתאים להגדרה שלי של 'משקה צנוע': בלנד של סיידר ומאלט ויסקי ממקורות שונים, 30% אלכוהול ודי הרבה סוכר שארוז בבקבוק תרופה חום. אחלה דבר לסגור איתו ארוחת ערב כבדת משקל. אפשר על קוביות קרח וקצת לימון, אפשר שתי מנות + סגירה עם ג'ינגר אייל ובטח אפשר עוד דברים.

אם אתם לא בעניין של ליקרים דווקא, תמיד תוכלו להכין לעצמכם ויסקי תפוחים:

1. בקבוק של ויסקי זול (אבל לא זול מדי, לא שיש עוד דברים כאלה בשוק, אבל מי יודע על מה אתם עוד 'יושבים')
2. חמישה תפוחים מתוקים – לא תפוחי בישול ירוקים
3. מקל קינמון ארוך ויפה או – לדימוי טעמי סוכר – מקל וניל חצוי

מגלענים (חשוב) וחותכים ומרסקים גס את התפוחים ומכניסים לצנצנת 'הרמטית'.
יוצקים מעל את הוויסקי ונועצים את מקל הקינמון או הווניל בין חתיכות התפוח המרוסקות
סוגרים ל- 48 שעות פחות או יותר

מסננים ומעבירים לבקבוק. משאירים בקרור וצורכים לפי העניין – רצוי על הקרח. אם אתם לא בראש של עבודה קשה, המגווירס עולה 140 ש"ח, שזה פייר לגמרי.

חג שמח ופורח

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה