בירה בזלת: עוג אלון בחביות יין

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

מבשלת הגולן שבקצרין הוציאה דאבל בוק חדשה, שעברה יישון בחביות עץ אלון. מייקל איוורי, היינן האוסטרלי של יקב , חבר לעמרי זילברמן, ויחד הם הוציאו בירה חביבה לתפארת

בקבוק ה- 330 מ"ל השמנמן עשה הפעם הרבה כבוד למבשלה: ארבעת הטועמים המשפחתיים שנצטוו לטעום מהעניין חיוו את דעתם פה אחד והסכימו שהבירה טעימה.

ואכן כך: אמנם 8.5% אלכוהול, מה שלרוב לא עושה לי טוב במיוחד (מה לעשות, מזדקנים), אבל בהחלט שתייתית מאוד ונעימה. יש לה חלקות טובה ואיזון מתיקות-מרירות טוב.

הקטע המעניין בייצור ה"עוג אלון" הוא כמובן השימוש שנעשה במהלך הייצור בחביות שונות. שלא כמו שחשבתי, היקב לא תרם חביות יין משומשות, ששימשו קודם לכן לייצור יין לבן, אל שכאן נעשה שימוש בחביות חדשות: טלי לוין, מנכ"לית היקב, תקנה אותי ואמרה ש"השתמשנו בחביות עץ חדשות. מאחר ולשני המאסטרים – עמרי ומייקל – זו פעם ראשונה שהם מכינים בירה שכזו הם רצו לנטרל את השפעת שאריות היין בחבית. הפעם אפשרנו והתוצאה לא מאכזבת. המתיקות התקבלה מהדאבל לתת." בכל מקרה, יכול להיות תרגיל מענין לטעום את הבירה ללא ההתססה והיישון בעץ; אולי אפילו להוציא סוג של סט זוגי שכזה – עם ובלי – ל- uber geeks של ביצת הבירה המקומית.

כך או אחרת – עוג אלון (אם עוד נשאר משהו ממנה על המדפים) – מומלצת בחום.

עוג אלון, בציר 2013. (צילום: כפיר חרבי)

עוג אלון, בציר 2013. (צילום: כפיר חרבי)

ולקומוניקט:

עוג אלון הינו לאגר חזק, מעונן ולא מסונן, המיוצר בסגנון דאבל בוק שמתאים מאוד לתקופת החורף. לפניכם עוג עם טוויסט אחר ומיוחד; יחד עם צוות יינני יקב רמת הגולן יצרנו במבשלת הגולן בירה שעברה תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי והתיישנות באלון אמריקאי.

עוג אלון ניחן בצבע דבש עמוק, ארומות של מוקה ווניל, לצד ניחוח של עץ אלון. הוא מתאפיין בגוף בינוני וטעמים עמוקים של וניל, כשברקע מרירות כשותית מעורבת בעץ.

עוג אלון הוא הלאגר שיחמם לכם את החורף. מומלץ לשתות אותו ככה, כמו שהוא, עם ערמונים קלויים ליד (בשביל האווירה של החורף והריח העצי המשגע), וגם לצד פסטה ברוטב שמנת, או תבשילי בשר משובחים."

תכולת אלכוהול ל-100 מ"ל – 8.5%  קלוריות – 66.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה בירה, ידיעות בירה, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.