יינות יקב אורטל

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

קפה מקרי ב'טוטו' התקיל אותי עם כמה יינות של יקב אורטל, שמחפש בימים אלה את דרכו לשוק ואת מקומו

הסיכום בשורה התחתונה… רשמי טעימה, להלן:

אורטל תל שיפון 2010

בלנד של 50% קברנה סוביניון, 27% סירה והיתר מרלו. 12 חודש בעץ צרפתי ומעט אמריקאי. צבע דובדבן צלול, סגלגל. האף טוב, לא כבד. נחמד מאד לשתיה זריזה, אפילו כיין לכוסות במסעדה. חמיצות מאד גבוהה בפה, והסיומת מתובלת וחזקה. נחמד, באותה קבוצה כמו הקלאסיקו, אבל בסגנון הרבה יותר עדין, עם קצת מינרליות – מליחות בסיומת. 90 ש"ח לצרכן. בקבוק בורגון יפה.

אורטל מרלו 2010

יין בכמות קטנה – 1500 בקבוקים – שעבר התיישנות של 20 חודש בחביות צרפתיות. הפרי מגיע מהכרמים היותר טובים של הקיבוץ, שלוקח לעצמו את הפרי הטוב ביותר, משורות שהוא מטפל בהן בנפרד מהטיפול ששאר היקב מקבל. הבציר בבריקס יחסית נמוך. האף עם הרבה עץ, אבל מאוד טוב: יש בו הרבה דובדבנים, בשרניות וקצת מינרליות. טאנינים טובים, די מפתיעים. סיומת בינונית-ארוכה (14%).

אורטל סירה 2010

כרם מורדות אביטל, על אדמה מאוד בזלתית, והפרי מחלקות יחודיות שמגודלות בשיטות האחרונות ביותר שניתן: דילול מאסיבי של פרי – אשכול לסריג, למשל. היין מאוד מרוכז ועמוק בצבעו. באף, האורטל סירה מאוד יפה, מאוד נגיש וטוב, אבל עם עתיד; חמיצות טובה, פילפול נעים. גם פה יש מינרליות טובה – מליחות, בעצם, שעושה את היין מעניין. יש לו סיומת ארוכה מאוד. היין הרחב והגדול ביותר מהשלושה, בלי שייכנס לסירתיות כבדה ומתוקה. (140 ש"ח לצרכן)

אורטל ויונייה 2011

תשעה חודשים בחביות גדולות – כולל תסיסה בחביות אלה (300-400 ליטר). נשאר על השמרים למשך תשעה חודשים, ואז עובר שיקוע וסינון. האף אופייני, על ארומות המשמשים ומעט אקציה. הפה טיפה קל, אולי קצת קל מדי. העץ לא מעמיס כאן, אבל משהו בכל קצת חסר לי. לקחו כאן את הפרי לאקסטרים של פרי בבשלות יותר נמוכה, ואולי נמוכה מדי…

סיכום? יינות טובים, על הצד האלגנטי והלא עמוס או רחב מדי. יש כאן יין לשתיה 'בצהריים', לצד יין שייתן לכם את מה שאתם מחפשים ביין לארוחת ערב. הוויונייה משהו קצת בין לבין.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

1 Response to יינות יקב אורטל

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.