יין: רקנאטי רזרב מרלו וקברנה 2010

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

יקב עושה שינוי בתוויות, ומחזק ומבליט עוד יותר את הכיוון הים תיכוני-מקומי שהחליט שיבדל אותו ממתחריו, בשנים הקרובות. מה שעבד כנראה עם 'פרא', ושודר כהצהרת כוונות בשנה שעברה, יוצא עכשיו לאור ביינות השגרתיים יותר בסדרת הרזרב

כמו שכתבתי כאן בסקירה האחרונה שלי של כמה מיינות רקאנטי, הרקנאטים עוברים למסלול מקומי-ישראלי, במקום המסלול הבינלאומי, שאפיין אותם עד עכשיו. גיל שצברג ועידו לווינסון ניפו והחליפו כרמים של היקב, והולכים יותר ויותר לכיוון הגלילי, גם על חשבון כרמים במרכז הארץ ואזור יהודה.

שני יינות ראשונים בסדרת הריזרב נושאים את התוויות החדשות, שעליהן גפנים מהכרמים ששמשו להכנת היין. התוויות, אומר שצברג, הן לא רק עניין תדמיתי, אלא מבטאות כיוון חדש לחלוטין שהיקב לוקח, מעבודות הכרם ועד הניהול וייצור היין. הם מחפשים אופי יותר זני ליינות שלהם, אבל תוך ביטוי של הטרואר המקומי. לדוגמא, במרלו גלילי, הוא אומר, "מצאנו שהירוקים מתבטאים יותר בגווני מרווה ופחות מנטה, שזה מה שמתבטא בכרמים שאנחנו מכירים בהרי ירושלים." אלמנט נוסף שהם מדגישים, הוא שבכל מה שקשור בסדרת הריזרב וביינות הזניים שבה, מדובר ביינות כרם יחידני, בין אם מדובר בכרם מנרה הוותיק, ובין אם מדובר בכרם חדש, שמכונה "לבנון", ושוכן על גדר המערכת ממש, מעל קיבוץ יפתח.

שני היינות החדשים של רקנאטי בסדרת הריזרב: תוויות חדשות ודגש על כרמים וטרואר. (צילום: בעז לביא)

שני היינות החדשים של רקנאטי בסדרת הריזרב: תוויות חדשות ודגש על כרמים וטרואר. (צילום: בעז לביא)

שני יינות כבר חווים את השינוי: רקנאטי מרלו ריזרב 2010 (מנרה) ורקנאטי קברנה סוביניון רזרב 2010 (כרם לבנון). האחרון מקבל רוחות מהצפון בלבד, בגלל המבנה הטופוגרפי של העמק שבו הוא נמצא. ההפרש יכול להיות של 2-3 מעלות בין הכרם הזה וכרמים סמוכים, אמר עידו לווינסון, ובקיץ במיוחד, ההפרש הזה יכול להיות משמעותי.

המרלו מצוין. ליין חמיצות גבוהה, ויתאים מאד לגוש בשר שומני וטוב. העץ (18 חודש בחביות בורגון) בולט למדי, אבל היין נפתח לאיטו, ומגלה לאו דווקא גוונים ירקרקים, אלא אופי אירופי דווקא, בכלל. קשה קצת להגדרה, אבל זהו עם ארומות קרירות יותר, ועם החמיצות שתופסת אותך, הוא מדויק ונקי. זהו לבטח אחד מיינות המרלו הטובים שתמצאו, בליגה אחת – אם גם שונה לחלוטין באופי – עם יינות הכרם היחידני הצפוניים יותר, של רמת הגולן.

הקברנה סוביניון הוא בעל מבנה דומה וכאן הוא באמת מעט ירקרק. העץ, למרבה הפלא, פחות מורגש, אבל כך גם כל היין: הוא סגור ומהודק, ולא נותן אפילו רמז קל באף, למה שבוודאי יוציא במהלך השנים הבאות. הפה טוב מאוד, עגול ומפוקס, ללא נפילות. הסיומת ארוכה מאוד, מתובלת, ולא כהילה.

מחיר שני היינות הוא 110 ש"ח לבקבוק. רקנאטי, הייתי אומר, ממשיכים בכיוון של value for money, ובהצלחה.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

1 Response to יין: רקנאטי רזרב מרלו וקברנה 2010

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.