ברבן Wild Turkey 81

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

גרסא קצת שונה לווילד טרקי הרגיל, שממחישה במקצת את הטרנד העולמי בוויסקי בכלל, וברבן בפרט: יותר אלכוהול – ויותר "חבית"

ויילד טרקי – היום חלק מקבוצת קמפרי – הוציאו בשנתיים האחרונות שתי גרסאות תחת המספר "81": בשנת 2011 הם הוציאו את הברבן, ובשנת 2012 – Rye. כאן, הכוונה היא לחוזק האלכוהול (כלומר 40.5%), חצי אחוז גבוה יותר מה- 80 פרוף האמריקאי הרגיל.

הרעיון מאחורי הוויסקי הזה, אומרים אנשי ויילד טרקי, היה לענות על צורך של בארים וברמנים בברבן שיש לו קצת יותר נוכחות, בריכוז אלכוהול סטנדרטי יותר. יש לזכור שה- 101, הגרסא המאוד פופולרית של ויילד טרקי, מכיל 50.5% אלכוהול, שזה יכול להיות די גבוה עבור שתיין הברבן הממוצע, גם אם הוויסקי עבר מיהול בקוקטייל. מצד שני, כמו שראינו עם אחרים, העולם מחפש יותר מתיקות, יותר וניל וטעמי חבית, וברבן שהולך לאיבוד בקוקטייל, הוא כנראה באמת לא מציאה.

אז מה עשו כאן? הבלנד הוא קודם כל בלנד של ויסקי בן שש עד שמונה שנים – יותר מברבנים מקבילים בדרגת המחיר שלו. זה כבר מעניק לו צבע עמוק יותר, וטעמים עמוקים יותר, אבל יש כאן גם משהו אחר: החביות בהן משתמש אדי ראסל -בנו של ג'ים ראסל, המאסטר דיסטילר הוותיק של ויילד טרקי, הן חביות שרופות בדרגה המקסימלית שנהוגה בתעשייה: #4. בעוד רוב יצרני הברבן משתמשים בדרגה נמוכה יותר (3), וחלקם אף משתמשים בראשים בדרגת חריכה של 1 או 2, כאן הלכו ויילד טרקי, קנו חביות חרוכות יותר (וכנראה שגם יותר יקרות), כדי לקבל עוד 'קיק', בלי להעלות את ריכוז האלכוהול.

בעניין הזה, של העלאת דרגות השריפה של החבית בשנים האחרונות, מצאתי דיון מעניין באחד הפורומים: העניין, אמר הדובר, לא היה רק כדי לתת עוד קיק לוויסקי, או טעמי וניל ומתיקות. בשנים האחרונות יש מעבר לחוזק חבית גבוה יותר – 125 פרוף – והתוצאה היא מיהול גדול יותר בזמן בקבוק הוויסקי. צבע הוויסקי מושפע מכך מאוד, והוא הופך דליל וחיוור יותר. כך, מזקקה שלא רוצה להוסיף קרמל (והסיבות לכך רבות), נדרשת להוסיף ויסקי ישן יותר או, לחלופין, להשתמש בחביות חרוכות יותר. האם הטעם נקבע על פי מחקר ודרישות צרכנים, או שמא היצרנים מכוונים את הטעם שלנו, בהתאם לצרכים הכלכליים שלהם?

נקודה מעניינת.

כך או אחרת, הווילד טרקי 81 ברבן הוא ברבן חביב ביותר. כן, יש בו קצת יותר וניל, אבל לא ראיתי הבדלים כל כך גדולים. הוא יבש למדי, ויש בו קיק חביב של שיפון. זהו לא ויסקי עבה או יותר מדי בעל גוף, כך שהוא עדיין יתאים לשתיה על קרח אבל לא על יותר מדי קרח או מים. לגבי קוקטיילים? יכול להיות מוצלח, במיוחד בקוקטיילים לצעירים יותר או במנהטן קל.

מחיר: 180 ש"ח אצל נפתלי.  יבואן: . צלומים: גרופו קמפרי

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ויסקי, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.