רקנאטי מלמטה למעלה: טעימת בוקר קלה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

כמיליון בקבוקים מייצר היקב, שהחל את דרכו בשנת 2000. מייצאים להרבה מדינות ומקומות בעולם, כולל ארצות הברית, מדינות שונות באירופה ובמזרח. זהו אחד מעשרת היקבים הגדולים בארץ, ולפי איך שהעניינים מתגלגלים, נראה שיתקדם בקרוב, לפחות במיקום אחד למעלהאבל לא מדובר כרגע בהגדלת כמויות: במיקומו הנוכחי, היקב פשוט מוגבל מבחינת מקום. אי אפשר להגדיל מכלים או להכניס יותר חביות, אומר גיל שצברג, היינן הראשי, ויש תוכניות (כידוע) לעבור מקום, ולהתמקם בגליל – בדלתון.

הכיוון כרגע הוא שיפור התדמית של סדרת רקנאטי, והשקעה לתוך סדרת ה'ים תיכוני' של היקב, עם שתילות חדשות ופיתוח של הסדרה, גם כמותית. הרעיון הוא לא להמשיך להתחרות במקומות בהם אין יתרון ליין שלהם או ליין ישראלי בכלל – כלומר בזנים הבורדולזיים – אלא לעבור לזנים מקומיים יותר, וכאלה שמתאימים יותר לסביבה שלנו.

בטעימה הזו כמה יינות חדשים וטעימה של כמה יינות שכבר נמצאים בשוק. היקב עומד לעשות שינוי בסדרת הביניים שלו, שלא יסתכם רק בשינוי תדמיתי, אלא גם שינוי באופי היינות. פרטים נוספים בהמשך – ולקראת סוף החודש.

יסמין לבן 2012

שרדונה וסוביניון בלאן, עם מעט ריזלינג. הכרמים מהגליל התחתון. ממש מקו המילוי… האף מקסים: רענן מאוד ופירותי, עם פרחים נעימים ואפילו ארומות של בזוקה וטימין… הפה חמצמץ במתקפה, אחר כך טיפה חלש, אבל חביב: מנטולי וטוב. יתרכך, בוודאי, בזמן הקרוב. קניה טובה מאוד, בסיווג המחירים שלו (כ- 30 ש”ח).  12% אלכוהול.

רקנאטי ספיישל ריזרב לבן 2011

פחות מ- 6000 בקבוקים. בלנד של שרדונה, סוביניון בלאן, ויונייה וקולומבר. קצת אפרסק לבן, לצד ארומות אחרות – די הרבה עץ. היין מצוין באף – מורכב ונעים, ובפה הוא טאני ומתובל. חמיצות טובה. הגוף טוב. היין צריך זמן להתחבר.  13% אלכוהול.

יסמין אדום 2012

עדיין לא בשוק. בוקבק לאחרונה. מרלו וקברנה, ברובו, כשגם כאן, הכרמים הם ברובם מגובה נמוך – גליל תחתון ושות'. אף חביב ביותר: יש בו בשרניות, קצת מתקתקות פרי וירקרקות קלה של תבלינים. יופי של , עם הרבה פרי וטאנינים, חמיצות טובה וברורה. תהיה קנייה מצוינת, כשיצא לשוק. 14% אלכוהול.

רקנאטי שיראז 2011

הסדרה תשנה תדמית, ותקבל עיצוב חדש – במיוחד יינות 2012 – וקונספט חדש (גם ליין). הסדרה תקרא 'גליל עליון', ותשקף את השינוי ששצברג עשה מאז שהגיע ליקב: הכנסת כרמים חדשים וזניחת כרמים פחות טובים, במקומות שלא אהב או רצה בהם, מקצועית. ליקב כבר כמעט ואין כרמים באזורים אחרים מהצפון – ירושלים, זכרון… כל אלה יוצאים מהמלאי, והסדרה החדשה-ישנה תהיה רובה ככולה מהגליל העליון וגם מהגולן.

השיראז קצת מחוזר בשלב הזה. מתחת לזה יש פלפל שחור ומעט גוונים מתובלים. מצטרפים פרחים סגולים. הפה חלק וטוב, עם בשרניות נעימה. הוא טאני במידה, ובעל חמיצות טובה. יין טוב, לשתיה מעכשיו ועוד שנתיים-שלוש. 14% אלכוהול.

רקנאטי קברנה פרנק ריזרב 2010

כיום, הסדרה כוללת למעשה יינות כרם יחידני. הקברנה פרנק מגיע ממנרה. אין 2009 ואין 2011, אבל 2012 נמצא בחביות. עם מעט ארומות מהחבית – קצת אפר – זהו קברנה פרנק ירקרק, שמשתפר והולך ונפתח לו בכוס. הפה אלגנטי, נעים ועם זאת טאני ובעל חמיצות טובה ומאוזנת. היין משהו כמו חצי שנה אחרי בקבוק, ויש לו בהחלט זמן. יין טוב. . 14% אלכוהול.

רקנאטי 'הסדרה הים תיכונית' פטיט סירה זינפנדל 2010

יין עשיר, פתוח ואסקפרסיבי מאוד. יש פה משהו מעושן, לצד הפרחוניות הצפויה מהזנים. הבלנד מאוד עדין, מזכיר משהו של חו"ל, בסגנון. העץ מאוזן ומחובר יפה והיין מתפתח יפה בכוס. בסך הכל, היין עומד יפה ומשקף את מה שהיקב רצה ורוצה לעשות גם בעתיד: יינות במגוון זנים לא שגרתיים בשוק, גם בטעמים. 13.5% אלכוהול.

רקנאטי ספיישל ריזרב אדום 2009

הבלנד מבוסס מרלו, ועליו ק"ס, פטיט סירה וסירה. היין מאוד רגוע עכשיו. לא סגור, אבל רגוע. פרי סגול-שחור, מתקתק, מלוה בארומות ירוקות. הארומות שם, אבל הוא במעין מעבר בין סוגי הארומות שיוצאות ביינות מתיישנים. הפה מצוין: חמיצות גבוהה מאוד, חדה. יש ליין אינטנסיביות, שלא תמצאו ביינות האחרים בטעימה הזאת.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

1 Response to רקנאטי מלמטה למעלה: טעימת בוקר קלה

  1. פינגבאק: יין: רקנאטי רזרב מרלו וקברנה 2010 | יין בירה ואלכוהול - שגיא קופר: המרקקה היומית - The Daily Spittoon by Sagi Cooper

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.