קורדיליה חוגגת בת מצווה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

120 ₪ לארוחה שלמה ליחיד, באחת ממסעדות ה'מפה לבנה' האחרונות שנשארו בעיר. שווה מאוד, לא רק בזכות האוכל, אלא במיוחד בזכות האווירה, שצוק מקפיד עליה בכל אחד מהמקומות שלו

"השף ניר צוק חוגג 12 שנים למסעדת הדגל "קורדיליה" ביפו. במהלך כל חודש יולי, תוכלו ליהנות מתפריט מיוחד בן שלוש מנות החל מהשעה 12:00 ועד חצות, ב- 120 ש"ח בלבד."

את הקומוניקט הזה קיבלתי ממש בימים אלה. זה, אחרי שלפני כשבועיים טעמתי את התפריט החדש של צוק, שכבר מזמן הפך ל'מוסד', בארוע שבו עלתה לדיון השאלה 'איך לחגוג את הבת מצווה'.

קורדיליה חוגגת בת מצווה 1

קורדיליה. צילום: יחצ

אני חייב לאמר שאני אוהב לבוא למסעדות של צוק (לא צריך להיות ציניים – אני גם משלם לפעמים על האוכל שלי). איכשהו, כל אחת מהן זכורה לטוב בגלל אירוע או סיבה אחרת, אבל בבסיס של כולן יש משהו חמים וטוב, שתמיד עושה אותן 'בית'. זה לא משנה אם זאת קורדיליה – מסעדת הדגל של השף, שאותה הקים לפני 12 שנה, ה'נועה' – הביסטרו הקליל יותר, או הג'אפה בר, שיש בו משהו של לילה שאין במקומות אחרים בעיר; כל המקומות האלה מזמינים ונעימים, כל אחד בדרכו. גם קורדיליה, עם כל זה שהיא מסעדת שף מושקעת, ומאוד 'טקסית', עדיין משרה אווירה חמימה, של כיף ומשפחתיות. אין הרגשה שמישהו כופה עליך משהו, שיש כאן משהו מחייב או מחויב.

למסעדות של צוק מגיעים במיוחד. אין כאן עניין של "לעבור ברחוב", להסתכל על התפריט ולהיכנס לאכול. אתה בא, כי אתה יודע למה ולמה לצפות. אני בא גם בשביל האוכל, אבל לא פחות מזה – בשביל האווירה: קורדליה, על הרומנטיות שלה, ששברה אפילו את המתבגרת הצינית ביותר, נועה – על הקז'ואל שמעודד הסבה בניחותא, ומשפחתיות והבר – שתשמחו להתרווח בו עם משקה שאחרי, אחרי שהזוג השני הלך… המתחם מאפשר לבחור מה שרוצים, למתי שרוצים. האוכל אף פעם לא בועט, משתלט או אגרסיבי, וגם במנות הכי כבדות יש מידת עדינות מרעננת.

בימים אלה מחליף צוק את התפריט בקורדליה, ומרענן אותו בהתאם לעונה. בתפריט שלוש המנות שהוא מציע ב- 120 ₪, עיני צדו את הגספאצ'ו אפרסק לבן שהוא מנה נפלאה, ניוקי ומנות נוספות. התפריט הזה הוא דגימה נפלאה, ללא ספק, אבל הייתי מציע לכם גם לנסות את הדברים החדשים האחרים בתפריט, כמו פרוסות הקובה ביף.

בתחום היין, צוק מציע תפריט יינות יפה, שיש בו לא מעט יינות יבוא, לצד כמה יינות ישראליים. מיינות הבית הוא יציע לכם סנט אמיליון בציר 2004, שהיה חביב ביותר, אבל הרשימה ארוכה, ויש בה מגוון יפה. בתחום הבירה המתחם כולו קצת חלש, לא מעט בזכות "אהבתו" של השף עצמו לבירה…

מתפריט ה- 120 ₪ תוכלו להנות במהלך כל חודש יולי החל מהשעה 12:00 בצהריים ועד 24:00 בלילה. הוא כולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

מן התפריט החגיגי: מנה ראשונה לבחירה: סרדינים יפואים, ברזאולה מוצרלה וצימוקים בערק, גספצ'יו אפרסק לבן וחציל בלאדי. מנה עיקרית לבחירה: ניוקי בקציפת שרימפס ואספרגוס, דג קיץ שזוף, שייטל מדורה. קינוח לבחירה: מוס משמש וזביון גוגואים, סורבה גרניום במרק תותים.

שעות פתיחה אמצע השבוע וסופ"ש:

החל מהשעה 12:00 ועד השעה 24:00.

יפת 30 פינת סמטת הזכוכית, יפו העתיקה.  03-5184668 שלוחה 1.

אתר הבית: www.cordelia.co.il

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.