מסעדה: איטליה הקטנה – ירושלים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

התוספת החדשה לסצנה הירושלמית 'איטליה הקטנה', Little Italy, ששוכנת בצומת גן הפעמון בירושלים. לצד כמה מנות מוצלחות, היו גם פחות מחוברות

איטליה הקטנה היא מסעדה-אחות לשלוש אחרות בירושלים, שהמכנה המשותף לכולן (מלבד הבעלות) הוא הוותק. מדובר במסעדות שהוכיחו שהן כאן כדי להשאר. אחת מהן לפחות – אדום – גידלה שף מצליח, שפתח מקום משלו, הלוא הוא אסף גרניט.

החידוש כאן הוא בעובדת המסעדה כשרה. זה לא קל למסעדנים לעבור למוד 'כשר', והבחירה במסעדה איטלקית היתה בחירה נכונה: בין אם הולכים על כיוון חלבי – וזה לא המקרה כאן – קל לייצר אוכל איטלקי כשר וטוב. הרבה שמן זית במקום חמאה, בשר בקר כשצריך או דגים וכן הלאה. המסעדה בגרסא הנוכחית שלה החליפה מסעדה חלבית ותיקה בשם זה, שפעלה במקום משהו כמו 25 שנה. השף הוא דניאל אומן, מ'אדום'.

המסעדה מעוצבת בעיצוב מודרני קליל, עם הרבה עץ בהיר. בצד המסעדה קיר יין גדול, שעליו עשרות בקבוקים, כולם מבית יקבי רמת הגולן והרי גליל. למסעדה גם חדרון יין, שבו גם יינות של יקבים אחרים, אבל אין בכלל יבוא: המסעדה כשרה, והיצע היין הכשר מאיטליה לא ממש הניח את דעתם של יוסי, מנהל המסעדה, וכנראה גם של האחים ריזי.

התפריט בנוי לפי שיטת ה'חצי מנה' הירושלמית: בצעירותי אפשר היה להזמין חצי מנת מרק קובה, למשל, אצל מורדוך בשוק, והרבה מסעדות עממיות היו נוהגות באותו אופן. איטליה הקטנה מאוד לא עממית, אבל כמעט לכל מנה בתפריט תמצאו גרסא מוקטנת שלה. במנות הראשונות מדובר בכמעט גודל של טאפאס, ואילו במנות העיקריות – גודל של מנה ראשונה. ברוב המקרים מצאתי שגודל המנות היה יפה ומספק, גם בגרסא המוקטנת.

אכלנו:

ברוסקטות טלה ואיולי בעשבי תיבול: בגרסא הקטנה – (31 ש"ח) – היו מנה מאוד מוצלחת. הרבה בשר על הברוסקטות, ורוטב מיונז עם תבליני סטייל שווארמה חמימים. שילוב מנצח ומקורי.

קרפאצ'יו עגל היה טעים, מתובל אולי טיפה מעט מדי בחומץ (אני רגיש במיוחד לנוזל הזה), אבל השותפה הצעירה חיבבה אותו מאוד. (27 ש"ח)

הפוקאצ'ה שליוותה אותו היתה גדולה, טעימה מאוד ועשויה בדיוק כמידה שבין קראנץ' ורכות. (22 ש"ח)

סרדינים ממולאים בסלט תפוחי אדמה ועגבניות היו טעימים, אם גם מלוחים טיפה. המילוי היה טוב, אבל לא לגמרי התחבר עם הסרדין, וכאילו ניגן כינור שני לסולן מאוד דומיננטי. הכנה טיפה מוקפדת יותר של הסרדין היתה פותרת את העניין. (26 ש"ח; קטן)

פרוסת מח עגל על קרם כרובית: להכין 'קרם' ללא שמנת זו בעיה, ואכן כאן, בעוד שהמח היה מטוגן כהלכה ועשוי טוב, בסיס הכרובית היה פחות מוצלח ואפילו לא ברור. בוודאי שלא מספיק חלק. מאוד יכול להיות שבסיס של ריזוטו על ציר עוף או ירקות היה משתלב כאן בצורה מוצלחת יותר.  (25 ש"ח; קטן)

מהמנות העיקריות בחרנו באוסובוקו קטן: הבשר היה עשוי טוב מאוד, רך ולא סיבי. עצם מח שהיתה חלק מהמנה היתה מענגת ממש. אלא מה: הירקות – מבושלים אל דנטה – לא התחברו אליו וכך גם תפוחי האדמה: הכל הורכב מחלקים שכאילו לא בושלו יחד. השעועית הירוקה, שהיתה חלק מהתבשיל, היתה לא מוצלחת בעליל, והתבשיל היה כמו בשר – ותוספת. (31 ש"ח לגרסא הקטנה)

פפרדלה עם פסטו, שקדים ודלעת: הפפרדלה בושלה בדיוק במידה, אבל שוב, כמו במנה הקודמת, הדברים לא התחברו: התחושה היתה מימית. רוטב הפסטו נשאר 'ליד', קוביות הדלעת – אל דנטה, שוב, ומדי – היו קשות, ופרורי השקדים גם הם. כאשר מכינים רטבים מהסוג הזה עם צנוברים, למשל, הם רכים יחסית, ומשתלבים בו היטב. כאן, הגרעון של השקדים היה מאוד לא מוצלח.  יכול להיות שהפסטה לא סוננה מספיק, ויכול להיות שהיא פשוט כזו שלא סופחת אליה רטבים וטעמים. (42 ש"ח לגרסא הקטנה)

קינוח: רביולי נוגט מטוגנים, עם קרם אגוזים ליד: מנה מוצלחת, טעימה. (36 ש"ח)

סיכום: 221 ש"ח כולל שרות וכולל שתי מנות ע"ח הבית (ברוסקטות ופוקאצ'ה). אספרסו קטן – 10 ש"ח וכוס תה – 11 ש"ח, בקבוק קולה – 12 ש"ח.

האוכל טעים ומלא כוונות טובות, אבל דורש הקפדה רבה יותר בתחום ההכנה במטבח.

איטליה הקטנה

רחוב קרן היסוד 38 ירושלים

שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-02:00, שישי 10:00-14:00

כשר

טלפון: 02-5617638

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.