אפרול: תחרות שפריץ

Aperol spritz הוא העניין החדש, אליבא דקמפרי. הוא מריר-תפוזי, מרענן, קל להכנה ולא יותר מדי משכר. משקה אידיאלי לקיץ? מאוד יתכן. וכן – יש גם תחרות ברמנים עם זוכה

IBBLS קיבלה לאחרונה את הסוכנות של קמפרי בישראל, מה שאומר שהם מייצגים עכשיו לא רק את הנוזל האדום המוכר והאהוב, אלא גם כמה מותגים אחרים. בין אלה נמצאים ויסקי ויילד טרקי – חביב אישי שלי – ואפרול.

אפרול: בקבוקים חדשים, רחוקים מהתדמית של קמפרי ואחרים בקטגוריה

Aperol הוא גרסא מרוככת וכתומה של קמפרי. זה bitter עם ריכוז אלכוהול של 11%, באריזה שלא מזכירה את הקמפרי הגבוה וה'מסורתי'. הטעמים שלו מרוככים ופחות מרירים וטיפה מתוקים יותר. זה לא משקה חדש – הוא בן 100 כמעט – אבל קמפרי קנו אותו רק לפני כעשור שנים, כמוצר משלים.

בעוד שאיכשהו, קמפרי-סודה נראה כמו משהו שההורים שלנו שתו (או, במקרה שלי, ההורים של הילדים שלי שתו), קמפרי הצליחו למצב יפה את ה'שפריץ' שלהם: במקום לבסס משקה מרענן על סודה וקרח – עם או בלי אשכוליות – הלכו וביססו אותו על פרוסקו. הרבה יותר צעיר, מאוד אופנתי והעיקר – לא רע בכלל.

60 מ"ל פרוסקו יבש

40 מ"ל אפרול

סגירה בסודה (הכל על קרח) ופלח תפוז

הפעילות הראשונה לברמנים (שאני יודע עליה) שדודי זץ ושות' ערכו, היתה תחרות ברמנים, שהתקיימה ב'זמן אמיתי' בשבוע שעבר.

המשימה היתה ליצור 'שפריץ' בסיסי כמו שצריך, שפריץ עם טוויסט – כלומר כל מרכיבי השפריץ + משהו נוסף – וקוקטייל חופשי, על בסיס אפרול. הוזמנתי לשפוט, ובהיות זקן השבט – אני באמת חושב שהייתי המבוגר ביותר באירוע – שמו אותי על עמדת ה'טוויסט'.

לא, זאת לא היתה העמדה שלי…

האמת שלא היתה בשורה גדולה. שניים (לפחות) מהמשתתפים הלכו על בטוח, ונתנו בקוקטייל שלהם ג'ין, מה שלא באמת נתן טוויסט לעניין. מלבד זה היו כן השקעות, כולל עשבי תיבול מודלקים, גביעים עשויי אננס (בתחנה אחרת), מחיות אבטיח ושימוש בליצ'י לסוגיו. אני לא יכול לאמר שלא היו דמיון ורצון לבלוט עם דברים, ובסך הכל היה מהנה, ולפעמים גם טעים.

ורד גלבגיסר

הזוכה? ורד גלבגיסר: הבחורה היחידה שלקחה חלק בתחרות – פויה, בנות – בת 25, שמברמנת ב- 223. בקוקטיל שלה היו מחית אבטיח ותמצית למון-גראס, והוא היה מרענן וקיצי; בהחלט ברוח האפרול.

ההצעה שלי?

כמויות שוות של אפרול, טריפל סק וורמוט יבש, משוקשק על קרח ומסונן לכוס מרטיני. אתם יכולים אפילו לנסות עם סברה, במקום הטריפל סק, ולהוסיף דאש של ביטרס.

קיץ נעים, ומברוק לוורד!

צילומים: ליאור ניר עבור IBBLS

 

Share
שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ארועים ותחרויות. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>