טפרברג: טעימה טעימה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

קבלו כמה דברים חדשים מטפרברג, כולל כאלה שלא ידעתם עליהם, אלא אם כן מישהו כבר הקדים אותי, וגילה אותם

אני יודע שזה לא נראה ככה, ולא תמיד אני עושה את זה, אבל זה תענוג גדול בשבילי, כשאני יכול להגיד כמה מילים טובות על ועל יקב. על , איך לאמר, התחלתי להגיד מילים טובות רק בשנים האחרונות ממש ואני מוכרח לאמר שמשמח אותי לראות איך העניינים משתפרים והולכים. היינות הבאים, שעל חלקם כבר כתבתי, הם over all יינות ראויים מאוד, במחירים סבירים מאוד. מדובר אמנם ביינות של יקב גדול, שמייצר ועובד עבור שוק גדול ורחב, אבל מי שמכיר את תעשיית היין הישראלית, יודע כמה קשה (לפחות על הנייר) לייצר יינות טובים במחירים סבירים.

טפרברג: טעימה טעימה 1

טפרברגים שונים (יח"צ)

על הסוביניון בלאן 2011 כבר כתבתי לפני פחות מחודש, בעקבות טעימה שלקראת שבועות, שערך היקב. אתם מוזמנים להשוות אז להיום. השורה התחתונה היא שבחמישים שקלים, ה'טרה סוביניון בלאן 2011' הוא יין בהחלט ראוי, נעים ועשוי היטב. הוא רענן, ארומתי, בעל פרי טרופי באף, שעושה רושם מעט מתקתק. זהו סוביניון בלאן שקל לחבב, בהיותו על ה"כ-יבש" (off dry). מאוד מתאים לפלט הישראלי.

טרה גווירצטרמינר 2011

לצערי, גם בטעימה הזאת, דעתי לא ממש השתנתה. ארומה מתקתקה, קצת כשותית, מבושמת. פה חלק, עשבוני, ובעל סיומת קצרה. קצת חד-מימדי לטעמי.

טרה מלבק 2009

כל יקב צריך איזה זן משלו (ויתקין קריניאן, סוסון ים שנין בלאן וגו'), והמלבק התיישב כל כך טוב בפורטפוליו של טפרברג, עד שהיקב החליט לטעת עוד מהזן הזה. הנטיעות הראשונות היו ב- 2004, היין הראשון בבציר 2007, וזה של 2009 הוא חביב ביותר. כן, יש בו לא מעט עץ, אבל הוא בשרני ויפה. היין רענן למדי, הפה חלק עם פרי טוב, חריף (קצת פלפל שחור). הסיומת טובה והסך כל מזכיר משהו של קברנה סוביניון חלק ונגיש.

טפרברג מריטאז' 2010

רשמית, היין הזה שייך לסדרת הריזרב של היקב, ונראה לי שיש כאן סוג של טריק 'ירדן הר חרמון אדום'. הוא מתומחר ב- 55 ש"ח, לא חולק את התווית שלו עם אף יין אחר בסדרת הריזרב, ושונה מאוד באופי שלו. הטפרברג מריטאז' הוא יין נעים, שעבר משהו כמו שמונה חודשי התבגרות בעץ. גוף בינוני, טאניות טובה וסיומת בינונית אך משכנעת.

שיראז ריזרב 2009

אה. האף טיפה חם, הפה עגול אמנם, אבל טיפה שטוח. לא אופייני לזן, וכמו הגוורצ – לא חייבים.

מרלו ריזרב וקברנה סוביניון רזרב 2008

זוג יינות טובים. הקברנה על הצד ה'רזה' המאופק. המרלו עם ירקרקות עדינה. את אותה ירקרקות מצאתי גם במרלו 2007 שנמזג משני בקבוקים: בקבוק גדול – מגנום – ובקבוק 750. בשניהם היה פלפל ירוק- אדום, הפה היה טאני ומתובל, ומפתיע בפה, במיוחד מהמגנום.

ועכשיו לחדשות המהפכה:

במרתפי היקב החשוכים (טוב, הם לא ממש חשוכים, ובישראל כמו בישראל, מדובר במבנה מקורר) שמורים להם יינות מסדרות חדשות:

ראשון קיבלנו קברנה פרנק 2010, שבינתים לא הגיע לייצור סדרתי. "זה יין של 150 ש"ח לבקבוק", אמרו אנשי היקב. אני נוטה להיות קצת זהיר יותר, אבל אין ספק שמדובר בקברנה פרנק מצוין. האף טוב ומורכב, עם איזה 'טוויסט' חביב. הפה טיפה רזה מדי, אבל רק 'טיפה'. נראה לי, שבהתחשב בגילו של הכרם, יש בהחלט למה לחכות. ושלא אובן לא נכון: גם כשזה יצא לשוק, הוא יהיה טוב מאוד, אני בטוח.

TRB 2009

לא ממש שם סופי, אבל קונספט מעניין מאוד: בלנד של קברנה (60%), שיראז (30%) ופטי ורדו. יש ממנו 1000 בקבוקי מגנום ו- 100 דאבל מגנום – וזהו. האחרונים יימכרו לטובת "גדולים מהחיים", בקונספט של תוויות מעוצבות. זה יין בהחלט טוב, עשוי על אותו צד שונה במקצת: לא מעט פרי, שנתמך בעץ טוב, אבל לא עמוס מדי.

ראוכברגר/פרתי 2009

בלנד שהחלטתי לציין אותו כאן תחת שמם של שני יינני היקב: שיקי ראוכברגר ואוליבייה ("אוליב") פרתי. בסך הכל 1500 בקבוקים, משלוש חביות של קברנה סוביניון, שתי חביות של מרלו וחבית של פטי ורדו. זהו יין מרוכז ביותר, עם אף רחב ונדיב, פה מתקתק ועתיר עץ. הוא קצת מפולפל והמבנה הטאני שלו טוב מאוד. מה יהא עליו – בינתיים לא ידוע.

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 Responses to טפרברג: טעימה טעימה

  1. מאת אייל‏:

    שגיא תזהר מסתבר שיש מי שקורא את הכתבות שלך.
    חבית בריק של 225 ליטר = 300 בקבוקים של 750 מ״ל
    6 חביות= 1800 בקובוקים

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.