דלתון, פסגות וציון חדשים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

ארבעת היינות הבאים הם סוג של מנעד טעמים בין היינות הישראליים: מדלתון, דרך פסגות ועד 'ציון'

בטוויסט תמוה של יחסי ציבור ומשלוחי יינות, נחתו על השולחן שלי ארבעה בקבוקי לבן, כולם מבציר 2011. חסר לי אחד כדי להשלים את ה'ספקטרום' הקצרצר הזה, ומיד תבינו למה.  מה שחסר לי הוא יבש 'של ממש'…

הארבעה הם:

יקבי ציון 'דולב' אמרלד ריזלינג 2011

זהו יין בסיסי, נחמד, בעל ריכוז אלכוהול של 11.5%. האף נחמד – לא מאוד ארומתי, אבל נעים, כמעט מוסקטי – והפה יותר מתוק ממה שהייתי מצפה ליין 'חצי יבש'. טיפה יותר חמיצות היתה מאזנת במשהו את המתיקות, לטעמי, אבל בסך הכל הוא מלווה טוב לאוכל מקומי וגם למה שאנחנו קוראים לו "אסיאתי". לשבועות? אפשר לנסות עם גבינות כחולות, בשלות.

פומה בלאן 2011

זה יין מעניין מבחינת הייננות שלו: חלק מותסס 'ספונטנית' בחביות גדולות (500 ליטר), ואז מתבגר על השמרים, חלק עובד מלולקטית – מה שמוריד מהחמיצות שלו, אבל מוסיף 'חמאתיות', וחלק נשארלכל התהליך בנירוסטה. משני היינות של דלתון – זה והבא אחריו – זהו המתקתק יותר. יש בו הרבה פרי, חמיצות טובה ואיזון. שוב, מבחינת ההתאמה לאוכל – הוא יתאים למטבח מקומי שלנו, ולגבינות בשלות. (49 ש"ח)

דלתון סוביניון בלאן ריזרב 2011.

דלתון סוביניון בלאן ריזרב 2011 (צילום: יח"צ)

דלתון סוביניון בלאן רזרב 2011

מעניין, שבדף הייננית שלה, נעמה סורקין מעירה ומתארת רק את הצבע של היין הזה, ולא מדברת על ארומות או טעמים. האם אני יכול להבין מזה, שצבע שקוף ליין דורש סוג של 'הסברים'? מאוד יתכן. בכל אופן, הסוביניון פחות קריספי ממה שציפיתי: יש בו שוב מתיקות קלה, והוא מאוד עדין, לאורכו כולו. סושי או סשימי נראים פה כשילובים מתאימים. 56 ש"ח לבקבוק – קניה מהנה מאוד.

פסגות שרדונה 2011

כל עשיית היין של יקב פסגות מאופיינת בשימוש רחב יד ולב בעץ חדש. השרדונה הזה לא שונה בהרבה: הארומות מציפות מיד את האף, והתחושה היא של יין רחב, סימפטי. חבל רק שהעץ מאפיל כל כך על הפרי, שמצליח לעבור טוב יותר רק בפה. האחרון מתובל, 'יושב' היטב ובעל סיומת ארוכה מאוד, עם שמץ מרירות וטאניות. לחובבי שרדונה בחביות חדשות – יין אידיאלי כמעט.

ההמלצה שלי היא לשתות אותו על הצד הקר יותר של שרדונה, עם אוכל מתאים – בשרים קלים ולא מתובלים מדי. 70 ש"ח לצרכן.

סיכום?

ארבעת היינות טובים, כל אחד בדרכו, מה שמשמח למדי.

דלתון משיקים את היינות האלה ושניים נוספים בחגיגת שבועות ביקב דלתון, ביום שישי ה- 25.5.12 בין השעות 10:00-14:00.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 Responses to דלתון, פסגות וציון חדשים

  1. מאת נעמה‏:

    היי שגיא,
    הסיבה היא שעייפתי מלתאר טעמים וניחוחות. מעדיפה לספר על התהליך, הכרמים, מהלך העונה וכולי מתוך הנחה שאת מה שאתה טועם כבר תדע לתאר לבד.
    הפיסקה לגבי הצבע אכן תמוהה. ייערך תחקיר ויוסקו מסקנות.
    לפחות אני יודעת שקראת את הדף, גם זה משהו…

  2. פינגבאק: מסעדת ראצ’ה | יין בירה ואלכוהול - שגיא קופר: המרקקה היומית - The Daily Spittoon by Sagi Cooper

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.