שביל היין בצפון: פסטיבל יקבים בחודש מאי

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

שביל היין – כרמים ויקבים בצפון, בחודש מאי

במהלך חודש מאי – יוני 2012, ברחבי הגליל הגולן והעמקים יתקיים פסטיבל "בשביל היין" זו השנה השלישית ברציפות. הפסטיבל צבר תאוצה ותהודה בקרב הציבור הישראלי, חובבי היין, תושבי הגליל ואלפי מטיילים, המצפינים ונהנים ממגוון אירועים רחב, המתאים לכל גיל

המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל יחד עם עמותות התיירות האזוריות, מועצת גפן היין, משרד התיירות והרשויות המקומיות, חברו יחדיו למיסוד אירוע שנתי סביב נושא תיירות היין המתפתחת ומשגשגת בצפון.

במסגרת הפסטיבל, שלל אירועי ביקבים, כנסים מקצועיים בשיתוף מכללות הצפון, ירידי , סיורים, טיולים, תרבות, אמנות, בילוי ופנאי.

יקב אורטל, קיבוץ אורטל

אל כרמי ומטעי קיבוץ אורטל, הגדלים בגובה רב, באקלים קר ועל אדמת בזלת וידועים בטיבם,  הצטרפו לאחרונה יקב ומרכז מבקרים, כחלום שהתממש. היינות הנוצרים פה זוכים בהצלחה רבה בזכות מרקם עשיר וארומה מיוחדת. מרכז המבקרים ביקב ממוקם בנקודת תצפית נוף. המבקרים מוזמנים ליהנות מטעימות יין, להציץ לנבכי תהליך הייצור, לפגוש את היינן אילן זעפרני ולרכוש יין. מרכז המבקרים פתוח בכל ימות השבוע. פעילות "בשביל היין":  היקב ייפתח לביקור כל יום החל מהשעה 10.00. סיורים מודרכים וטעימות יתקיימו מדי חצי שעה  (עלות סיור וטעימה 15 ₪, הרוכש מיינות היקב יקבל זיכוי מלא).  הנחה של 15% על יינות היקב תינתן לחברי מועדון .   לפרטים: תיירות אורטל 04-6960808, אילן (היינן) 052-5612333.

יקב אסף, קדמת צבי

"טיפוח הכרמים, המיקום הגיאוגרפי ומעל לכל –  אהבת היצירה, מאפשרים לנו לייצר יינות ייחודיים כל כך, בעלי ריחות וטעמים נפלאים", אומר היינן אסף קדם, המעיד על עצמו כי הוא נהנה מעבודת הייננות, החל בשתילה באדמת הבזלת המצוינת וכלה במזיגת התוצאה לקהל אוהבי היין. ביקב אסף מיוצרים כ- 45 אלף בקבוקים בשנה, ובהם יינות לבנים, רוזה ואדומים, בשתי סדרות שונות, סידרת סילבר וסידרת רזרב. הביקור: סיור (עברית, אנגלית, פורטוגזית) וטעימת יינות – במחיר 25 ₪ לאדם (ברכישת יין מקזזים סכום זה). היקב סגור בשבת, אך איננו כשר.  מיוחד לימי "בשביל היין":  טעימת 8 סוגי יין מחביות שונות (בציר שונה), במחיר 75 ש"ח . סיור בכרמים במחיר 55 ₪, כולל סיור וטעימות ביקב. פירוט פעילויות נוספות ל"מתקדמים", ארוחות גורמה בכרמים ועוד –  באתר האינטרנט ובטלפון  054-7790494 (אורן קדם),

 054-4774667 (הדסה קדם),  www.assafwinery.com .

יקב בהט, קיבוץ עין זיוון

יקב בוטיק משפחתי, שראשיתו בחלום של עופר בהט, מומחה לשימור וקירור פרי, להפיק יין משלו. תהליך הפקת היין ביקב בהט מושתת על שיטה מסורתית, בעיקר בתהליכים ידניים. קרבת היקב לכרמים מאפשרת את הטיפול המהיר, כנדרש, מרגע הבציר. היקב מייצר יינות מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר. כיום מייצר היקב כ-7,000 בקבוקים בשנה. יינות היקב נמכרים באופן בלעדי במרכז המבקרים ואינם משווקים במקומות אחרים. הביקור: מרכז המבקרים המזמין מעוצב בקפידה ובו בר יין לטעימות. הביקור ביקב כולל הכרות עם תהליך הפקת היין. בעונת הבציר אפשר לבקר בכרמים הסמוכים ליקב. לילדים מוצעת פעילות ייחודית. במקום חנות בוטיק לממכר גבינות, יינות, ליקרים ומעדנים מתוצרת הגולן והסביבה. היקב כשר וסגור בשבת. לפרטים נוספים: עופר בהט, טל'  04-6993710, 052-3800777 ,  www.bahatwinery.co.il

במסגרת אירועי בשביל היין :

אירוע השקת היקב החדש –  יום ו' 8.6.12

בין השעות  11:00-16:00

יין, מוסיקה ונשמה , הכניסה חופשית

יקב בשן, אבנ"י אית"ן

 ייחודי: יקב בוטיק אורגני כשר. היקב הוקם בשנת 2004 ביישוב אבנ"י אית"ן, בלב מרחבי דרום רמת הגולן, על ידי עמנואל דאסה ואורי ראפ, שני חקלאים ותיקים ממושב רמת מגשימים הסמוך. הכרם האורגני של היקב ממוקם בגובה של כ-450 מטר מעל פני הים, באדמה הבזלת העשירה של הגולן (בסמוך לגבול הסורי). הכרם מטופל בשיטות אורגניות בלבד, ללא כל שימוש בחומרי הדברה וכימיקלים. היינות המיוצרים: יין אדום יבש זני מענבי מרלו, קברנה סוביניון ויין פורט. הביקור: בתיאום, טל'  054-2550713 (רחל),   054-4603213  (אורי).

 יקב הר אודם, במושב אודם

 בצפון הגולן, בלב יער אלונים קסום ומסתורי ברום של 1100 מ' , שוכן היקב של משפחת אלפסי. האקלים הקר והנוף ההררי משַווים למקום תחושה המזכירה טיול לארץ רחוקה. היקב נוסד ב-2003 כהגשמת חלום של עשייה משפחתית. כיום מייצר יקב הר אודם כ-80,000 בקבוקים בשנה, מענבי קברנה סוביניון, מרלו, שירז ושרדונה. בביקור: סיור ביקב וטעימות (נא לתאם) במחיר 10 ₪ לאדם.  היקב סגור בשבת.

מיוחד לימי "בשביל היין":  שלושה סיורי "שקיעה ויין" בימי חמישי במהלך הפסטיבל

, בין השעות 15:30-18:30.

בסיור: ביקור בכרם, תצפית וסיור מודרך ביקב, כולל טעימות יין, גבינות ובקבוק שי. העלות: 75 ₪ לאדם. יש לתאם מראש, טל' 04-6871122 , 052-5641110 (ישי),  www.harodem.co.il .

 יקב עין נשוט , קדמת צבי

 תמי ובבי מגדלים כרמים בגולן כבר 30 שנה. בבעלותם כ-20 כרמים. היין מיוצר בחוות "בל עופרי" והיישון  נעשה בחביות נירוסטה, לקבלת טעם טבעי ואיכותי. מרתף היינות הוא במקורו בונקר סורי. ביקור ביקב: סיור בכרמים ובחווה, ביקור במרתף היינות המיוחד וטעימת יינות. הסיור והטעימות – בתשלום.

 לפסטיבל "בשביל היין" הכינו תמי ובבי הכינו תוכנית מלאת ריגושים וחוויות:

* בכל ערב יום חמישי בימי הפסטיבל (למעט 24.5) יתקיים סיור בכרם ובחווה, ביקור בגת (חלק משחזור אורחות החיים בעת העתיקה), ביקור במרתף היינות וטעימות יין מבציר 2011 . בהמשך מוגשת ארוחת דגים וגבינות ושתייה חופשית מיינות היקב. במהלך הארוחה שומעים האורחים הרצאה על מפעל היין העתיק בגולן בתקופה הרומית ובימי הביניים המוקדמים. הפעילות בין השעות 18:30-21:00, המחיר ליחיד 150 ש"ח. מתאים למבוגרים בלבד.

*בימי שישי במהלך הפסטיבל (למעט 25.5) מתקיים סיור בחווה, ובו מוזמנים המשתתפים לקחת חלק  בבִקבוק יינות 2011 . בתום הסיור מוגשת ארוחת דגים וגבינות במסעדת "בל עופרי" בחווה. הפעילות למבוגרים בלבד, 11:00-16:00. המחיר: 180 ₪ לאדם.

* בשבתות הפסטיבל ייערכו סיורים של שעה בחווה וביקב וטעימות גבינות ויין. הסיורים יתחילו כל שעה עגולה מ-10:00 ואילך. המחיר למשתתף 35 ש"ח. פעילות זו מיועדת לכל המשפחה.

* בשבת ה-9.6 יושקו יינות 2011 (בהשתתפות מבקר היינות טל גל), יחד עם טעימת גבינות במסעדה, במחיר סמלי של 25 ש"ח למשתתף.

* יש לתאם מראש, מספר המקומות מוגבל. טל'  052-8805026,  052-2791457, www.bellofri.co.il

יקב עין תאנה, גבעת יואב

במשק בן צבי במושב גבעת יואב אשר בדרום רמת הגולן מייצרים יינות אדומים ממספר זנים מעניינים וכן יינות מִמסך (בלֶנד) ייחודיים, וגם שני סוגי רוזה ושלושה סוגי יינות לבנים. יינות היקב נמכרים במסעדות יוקרה ובחנויות יין מובחרות. עוד במשק: מאפיית בוטיק המוכרת לחמים ופוקאצ'ות בימי שישי. נמכר גם שמן זית אורגני ואפילו גבינות עיזים (אצל השכן). הביקור: אתם מוזמנים כמעט בכל עת, אך ליתר ביטחון מומלץ לטלפן, טל'  050-8217554,  054-4784677,   http://ein-teina.com

 יקב רם, קדמת צבי

יקב משפחתי, המייצר יינות מענבי קברנה סוביניון , שיראז ומרלו, הגדלים בטיפול וטיפוח של בעלי היקב עצמם. הכרמים מצויים ברום של 550 מטר, באדמה בזלתית. יינות היקב מתיישנים בחביות עץ אלון אמריקניות וצרפתיות במשך 15-18 חודשים (ובעלי פוטנציאל התיישנות נוספת בבקבוק). הביקור: סיורים וטעימות בתיאום מראש, טל'  054-6311998 .

 ארץ הגליל וחבל כרמים

יקב בוטיק הגליל, קריית שמונה

שנים רבות של עבודה מאומצת, במטרה לפתח יין רימונים איכותי ב-3 סגנונות וטעמים, הגיעו אל שיאן בזכייה בתחרות הבינלאומית היוקרתית  Terravino בסוף 2011. אחרי השלמת תהליך הפיתוח והמוצר הסופי, נבנה בקריית שמונה יקב בוטיק מרשים, ובסמוך לו מרכז מבקרים לקבלת ייננים, חובבי יין , מטיילים ומוכרים, שיוכלו להתארח ולטעום מיינות הרימונים של היקב. בביקור אפשר לקבל הסברים ואף לצפות בתהליך סחיטת הרימון, הכנת היין, היישון בחביות ושימור הבקבוקים. הביקור שישה ימים בשבוע, המקום סגור בשבת. הכניסה חופשית. לפרטים: טל' 04-6944554/8

יקב ביריה , ביריה

יקב בוטיק כשר, שהקים ביישוב ביריה ד"ר משה פורת, אורתופד מנתח במקצועו, אשר הפך את אהבתו ליין למקצוע שני. היין מיוצר בתהליכים מקצועיים מסורתיים ומיושן בחביות עץ אלון. פורת: "התוצאה היא יין גדול מיקב קטן, עם חוויית שיא חדש בטעם". הביקור: בשעות הבוקר בלבד, לא בשבת. יש לתאם מראש, טל'  052-5405223/6 .

יקב ברעם, קיבוץ ברעם

יין הדגל של יקב ברעם נקרא – איך לא – "יער ברעם". זהו יין איכות המופק מענבי קברנה סוביניון ומרלו. היקב הוקם בשנת  2004 על ידי חמישה חברי קיבוץ, אשר נטעו כרם באזור מטעי התפוחים הידועים של ברעם. כיום מייצר היקב כ-6000 בקבוקים בשנה, של קברנה, מרלו ו"יער ברעם". מתוך האמונה שיין טוב אפשר לעשות רק מענבים שגידלת בעצמך, היקב מוסיף לעצמו חלקות ומתרחב תוך שמירה על הטאץ' האישי. הביקור  בימי שישי ושבת או בימי חול אחרי השעה 15:00 בתיאום מוקדם. טלפון 052-8313208 (רמי).

יקב גלילאו, קיבוץ דן

יקב גלילאו הוא יקב בוטיק משפחתי בקיבוץ דן, השוכן ליד פלג של הנחל. גיל הרשקוביץ החל לייצר יין בשנת 2004 במקלט ישן ליד ביתו. מייצור זעיר של מאות בקבוקים בשנה התפתח היקב וכעת יוצאים ממנו כ-2,000 בקבוקי קברנה סוביניון בשנה, מענבי כרם בן זמרה. הענבים נבצרים בבציר ידני. היין מיוצר בשיטות מסורתיות ללא סינון, ומיושן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בנוסף, מיוצר פה בלנד איכותי בשם "יופיטר" (כ-500 בקבוקים בשנה), המורכב מארבעה סוגי יינות אדומים, מכרמים נבחרים בגליל.. ביקור ביקב: בתיאום מראש  בטל'  050-5353974, דוא"ל [email protected]

יקב מייסטר, צפונית לראש פינה

מערה גדולה בלב אזור מטעי נשירים, מחופה בחורש טבעי ובוסתן – הוא המקום שבחר יעקב מייסטר כמקום ליקב שלו. ואכן, המקום משַווה לתוצרת העצמית המוצגת ונמכרת כאן אופי מיוחד. במערה מיוצרים ומאוחסנים היינות – קברנה סוביניון, מרלו, שירז ויינות מִמסך ("בלנד"). בביקור מספר מייסטר את סיפור היקב. אפשר לטעום ולקנות לימונצ'לו, ליקר דובדבנים, ליקר רימונים, פסיפלורה ועוד, וכמובן יינות. הביקור בשעות 09:00-18:00. לפרטים נוספים: 04-6935345,  054-4976940  (יעקב).

יקב מעין כורזים, כורזים

היקב נמצא במושב כורזים בצפון הכנרת, במשק של משפחת מעין, הצופה אל הכנרת ואל הרי הגולן. הקפדה על איכויות הפרי והצמחים והקפדה על בית גידולם, ביחד עם השקעה רבה ומיוחדת בתהליך הייצור, הניבו את מגוון המוצרים הייחודי.

דוד מעין  050-4699669    [email protected]gmail.com

יקב שטרן, קיבוץ תובל

יקב שטרן, בקיבוץ תובל, הוקם בשנת 2004 ע"י ג'וני, המייצר יינות אדומים מענבים הנבצרים בכרמים איכותיים ברמת הגולן (קדמת צבי) ובגליל העליון (רמות נפתלי, ספסופה, כפר שמאי ותובל).  יינות המִמסך (בלֶנד) "רותם" ו"יונתן" הפכו לשם דבר ולצידם עומדים באיכויות דומות היינות הזניים: קברנה סוביניון ריזרב , קברנה סוביניון וקברנה פרנק . היקב זכה ב-7 מדליות בשנת 2011 בשתי תחרויות יין בארץ. בבציר 2011 נבצרו ענבים להפקת כ-16,000 בקבוקים.  הביקור ביקב כולל הסברים, סיור וטעימות. היקב פתוח בימי שישי ושבת – התיאום מומלץ;  בימים אחרים – התיאום הכרחי, טל' 054-3034361  (ג'וני).

גליל המערבי

יקב אכזיב,  במתחם סדנאות האמנים בגשר הזיו

יקב אכזיב הוא יקב בוטיק משפחתי השוכן במתחם סדנאות האמנים של קיבוץ גשר הזיו, אל מול נוף פסטוראלי. היקב מייצר מדי שנה כ-1500 בקבוקים של יינות אדומים מענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה. הביקור  ביקב כולל טעימות יין, הסברים על תהליך הפקת היין ומנהגי שתייה, וסיפור על החותם הפניקי שהפך לסמל היקב. הביקור ללא תשלום, ומומלץ לצרף לו גם ביקור בגלריות הציור, הפיסול, התחריט והצילום באותו המתחם.  מועדי הביקור: שישי שבת וחגים ללא תיאום, בימות השבוע בתיאום מראש, טלפון  050-7713687 ,   050-7713687  (מארק).

שיקויי געתון, קיבוץ געתון

"שיקויי געתון" הוא מפעל ליצור שיכר (Fruit-wine), שהחל כיזמות של גדעון אדר, מגדל עצי פרי במקצועו, שעם פרישתו עשה הסבה והיה ליצרן שיכר. במפעל הבוטיק בקיבוץ געתון מיוצר שיכר פסיפלורה, קיווי, ליצ'י, שקד, תמר, רימון, דובדבן, וכן שיכר מדבש-תפוחים ודבש-הדרים. השיכר נמכר בבקבוקים ויש גם מארזי מתנה. כל המוצרים כשרים בהשגחת רבנות המועצה האזורית מטה אשר. הביקור: קבוצות ויחידים מוזמנים – בתיאום טלפוני, גם בהתראה קצרה, טל' 04-9859873, 052-2414845.  www.glg.co.il

יקב צ'ירס, מצפה אבירים  –

יקב צ'ירס הוא יקב משפחתי מיוחד, המתמחה בייצור שיכר (ליקר). השיכר מיוצר מפירות הגדלים בגליל, מהים ועד לירדן: יין רימונים הידוע בטעמו המתקתק ובאיכויות המרפא שלו; יין פרי התפוז, המשמש לתרכיזים שונים ורטבים ומכיל כמות גדולה של ויטמין סי; יין פרי הגויאבה (דל קלוריות); יין פרי הפטל השחור העדין והאלכוהולי; יין חמוציות; לימונצ'לו, ועוד ועוד.  אמור שם פרי – ותגלה שיש פה ממנו משקה. כמו כן מייצרים ביקב צ'ירס משקאות מתבלינים הגדלים במורדות הגליל: נענע, מרווה וריחן, ויש גם ליקר קינמון, ליקר תה ירוק, ו… עוד.

לתיאום הביקור: טלפון  050-4703818 (מירה'לה ודני קידר)      www.yekev-cheers.co.il

יקב עבייה, יחיעם

למרגלות מבצר יחיעם שבגליל המערבי, 10 דקות מזרחית לנהריה, שעה וחצי צפונית לתל-אביב, שליש סיבוב מזרחית לצרפת, חצי סיבוב מערבית לקליפורניה שוכן יקב עבייה.

יקב עבייה (abaya winery)  הוקם בשנת 2006 ע'י יוסי יודפת מתוך רעיון לשלב בין אורך חיים יצרני, יצירתי, וידידותי לסביבה.

 יינות היקב הינם יינות "בלנד". יינות המשלבים בתוכם מספר זני ענבים. כמו כן מושם ביקב דגש רב על עבודה עם זני ענבים האוהבים אקלים חם יחסית, כגון הסירה והקריניאן, אשר התאקלמו היטב בארצנו, ומאפשרים ליצר יין"ישראלי". יין אשר מבטא אותנו, את תרבותנו, ואת האקלים והגאוגרפיה הארץ ישראלים.

ביקורים בתאום מראש יוסי יודפת 052-7282917

יקבי העמקים

יקב-בוטיק ויצמן, בית שאן

יקב  מושקע ואיכותי, המייצר יינות וליקרים.  בביקור: סיור ביקב, טעימת יינות ליקרים וגבינות, והכרות עם הסיפור שמאחורי היקב. בחנות היקב נמכרים יינות, ליקרים ואבירי יין. שעות הביקור החל מ-10 בבוקר ועד הלילה, בתיאום מוקדם. היקב כשר וסגור בשבת. שלבו הביקור ביקב עם צפייה במופע האורקולי "לילות שאן", המתקיים במוצאי שבת.

מיוחד לימי "בשביל היין":  יריד אמנות, אוכל ויין  מתוצרת בית שאן, עמק המעיינות והגלבוע, שיתקיים בימי חמישי במהלך הפסטיבל (24.5, 31.5, 7.6, 14.6) בשעות 18:00-22:00. במהלך היריד תושק סדרת היינות החדשה של יקב-בוטיק ויצמן: "קרדו", "טיכא", "דיונוסוס" ו"סיגמא". את האירועים יחתום ערב שירה ויין בסראיה  (בהזמנה מראש – לטל' 04-6588892). לתיאום הביקור ביקב, טל'  054-4585727,

04-6581123,  www.weitzmanwinery.com .

יקב נחמני, גן נר

דוד נחמני החל לייצר יין כתחביב בשנת 2005. מאז השתלם בבית הספר ליין, "שורק", וכן ביקב בדרום אפריקה.  את היינות הוא מכנה על שם ילדי המשפחה: גלעד (קברנה סוביניון), הגר (מרלו) ושקד (בלנד של קברנה ומרלו).  מקור ענבי המרלו והקברנה – מכרמי משפחת מילס בכרם בן זמרה. היקב מייצר כיום כ-1200 בקבוקים בשנה. אחד מיינות הבלנד של נחמני זכה במדליית כסף בתחרות "טרה וינו" 2010. הביקור אפשרי בכל ימות השבוע, בתיאום מוקדם, טל' 057-7720369.

נשמח לראותכם "בשביל היין 2012".

פרטים מלאים אודות הפסטיבל :www.galil.gov.il

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות, יין, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.