אצטרובל 2010

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

חדש של יקב עבור מסעדות "כתית" ו"המזללה"

כתית והמזללה, שתי המסעדות של מאיר אדוני, יוצאות השבוע עם יין 'מותג פרטי' שנעשה עבורן. דניאל אביטל, הסומליה של שתי המסעדות, בחר ביין יחד עם תמיר ארצי, היינן של 'טוליפ'.

"הבחירה נעשתה על סמך  טעימה של כמה יינות גמורים ובלנדים שלהם." הסבירו לי היום תמיר ואביטל. "מתוך כמה אופציות, נבחרו בסופו של דבר כמה חביות של קברנה סוביניון ועוד חבית של סירה, היינות 'נמסכו' והתוצאה היא היין הזה – "אצטרובל".

אצטרובל של מסעגת כתית והמזללה

אצטרובל: אין ממש הרבה קשר בין הויז'ואל והשם, אבל היין חביב ביותר והתווית חביבה לא פחות

מבחינת החומרים, היין הוא יין ברמת קברנה סוביניון רזרב של טוליפ, והתוצאה בהתאם: לא רעה בכלל. הבלנד מהנה. אמנם על הצד המתקתק של הפרי והעץ – ולא מעט עץ, אבל מתאים מאוד לאוכל של 'המזללה', שהוא מצידו על הצד המתובל יותר, הירקרק וטעון הכוסברה.

מי שנתן ליין את שמו ואת התדמית שלו הוא מעצב התווית – עמרי אבן זיו שמואלסון. התווית וכל הקונספט מאוד לא שגרתיים. לא צמודים לתדמית של המזללה או של כתית, אלא עצמאיים לחלוטין. אבן זיו שמואלסון אומר שהוא חיפש משהו ישראלי, שיהיה מעז ולא מקובל: השם בהחלט כזה, ולמרות שהחליפה אולי לא מתאימה לאקלים שלנו, הרי שהגוונים דווקא כן וגם המבנה ה'בולאי' הזכיר לי משום מה משהו מקומי.

היין, כאמור, נעים. אין פה סנסציה גדולה לאספנים, וזאת גם לא המטרה שלו. זה יין לאוכל, ולאוכל של אדוני, ומהבחינה הזאת הוא קולע בול. יין שמח, בתמחור סביר לחלוטין (כמו כל היינות ב'המזללה'). היין נמכר במסעדה ב- 166 ש"ח לבקבוק או 42 ש"ח לכוס. לקחת הביתה – 119 ש"ח. בהתחשב בזה שהמחיר לצרכן של טוליפ ק"ס ריזרב הוא 90 ש"ח בערך, זה מחיר בהחלט הגיוני. ואגב תמחור ותפריט יינות: אביטל מדגים תרפיט יינות ממצה מאוד, ידידותי למשתמש ולכיסו. הוא רוצה לראות יין על כל שולחן, ומי שלא מזמין יין במחירים האלה (אני אומר) הוא סתם רע. תמחור של 310 ש"ח ל'יער יתיר' הוא בהחלט הוגן, וזה אחד היקרים בתפריט, אם לא היקר ביותר. הממוצע, אגב, נע סביב 160 ש"ח.

הקומוניקט במלואו (כפי שנשלח)

אצטרובל 2010

יין זה הופק מענבי קברנה סוביניון מכרם צבעון בגליל העליון וכרם מטע בהרי ירושלים בתוספת 15% סירה מכרם גלעד בגליל העליון.

הענבים נבצרו בהבשלה אופטימלית, המאפשרת קבלת יין בעל גוף מלא וארומות בשלות של פירות שחורים.

היין עבר תהליך עדין של השריה קרה למיצוי ארומה וצבע, תסיסה מבוקרת וסחיטה עדינה.

היין יושן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתי.

זהו יין עוצמתי ואלגנטי בעל צבע בורדו עמוק וצפוף, עם ארומות בולטות של פירות שחורים ותבלינים ורמיזה של עץ קלוי. היין בעל גוף מלא ומאוזן וסיומת ארוכה ומענגת.

כשר.

אלכוהול: % 14.5. יוצרו 1,500 בקבוקים.

יינן: תמיר ארצי.

היין יוגש במסעדות "כתית" ו – "Mizlala" בלבד החל מתחילת מאי 2012.

"כתית", היכל התלמוד 4, תל-אביב. טלפון: 03-5107001

"Mizlala", נחלת בנימין 57, תל-אביב. טלפון: 03-5665505

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, עם התגים , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.