שולה עושה תאבון

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

ככה, מדי פעם, צצות לי הזדמנויות לצאת מהבועה התל אביבית, ולגלות, במרחק פקק אחד באיילון, מסעדה או מקום אחר, נעים ופחות מוכר, ששווה לזכור אותו: בין אם על הדרך, ובין אם במיוחד.
"שולה", באזור התעשייה החדש – יחסית – של קיסריה, היא אחת מהמסעדות האלה, שגיליתי לאחרונה.
בעבר שכנה כאן מסעדת "ג'קו", ובני זוג (בחיים) המתגוררים באזור, מנהלים אותה, מתוך הצורך שלהם למקום נעים לבילוי לבד ועם המשפחה באזור.
הקונספט נשאר כפי שהיה בימי ג'קו – ומצוין: מסעדת דגים ופירות ים, עם מנות קטנות שמוגשות לשולחן, כלולות במחיר הארוחה, במילוי חוזר – חופשי.
אני יודע שזה מאוד קונספט של הניינטיז כזה, והרבה תל אביבים חושבים שהוא כבר היה צריך לעבור מהעולם. הוא גם לא מי יודע מה בריא לגזרה, או טוב לדיאטה, אבל אני מוצא, שכשהוא עשוי טוב – הוא מצוין. יש בו משהו מנחם, מקורי ומוכר.
וב"שולה" הוא עשוי מעולה. השף עידן חלצ'י שם דגש על טריות, ומגוון הסלטים שניתן לאכול בלי הפסקה, מה שמבטיח שלא תישארו רעבים.

 

מסעדת שולה

שולה: יש אפילו בריזה מהים...

המסעדה עצמה גדולה ומרווחת למדי, כיאה למסעדות ששוכנות באזורי תעשייה ברוכי זללני-צהרים. על הקירות תערוכות מתחלפות, של אמנים מקומיים, ומוסיקה שמתאימה לאנשים נורמליים, בווליום שמתאים לאנשים שפויים.
השרות נחמד ומאוד נעים, ולא כופה, והאוכל מגיע במהירות: המאזטים יונחו על השולחן שלכם דקה או שתיים אחרי שתתיישבו. לא, זה לא בגלל שרוצים שתתחילו לאכול מהר ותלכו, אלא בגלל שזאת 'דרישת הקהל': לעיתים קרובות אורחי צהריים, שיש להם זמן מוגבל לארוחה.

מגוון הקטנות גדול – ומתחלף בהתאם לעונה. טחינה איקרא, כרובית מטוגנת וחצילים בטחינה וסלט גזר – הכל יש. היה גם סלט של גרגרי חומוס ברוטב לימוני, שלא הכרתי ממקומות אחרים, סלט עגבניות חריף קצת, ומטיאס יוצא מהכלל (ללא מנה עיקרית – 29 ש"ח לאדם).

אני מאוד אוהב הרינג... כזה שעשוי טוב, מוצק ובשרני - קונה אותי

אני מאוד אוהב הרינג... כזה שעשוי טוב, מוצק ובשרני - קונה אותי

מהמנות העיקריות ביקשנו מגוון של מנות קטנות מפירות הים. השף החליט להוציא כל מה שיש לו עם המילה "שרימפ" עליו, ומנה של סרטן בחמאה ושום, מתוך ה- Mix של פירות הים. מדובר היה במגוון יפה של מנות, כמו שיפודי שרימפס וגם ריזוטו מצוין של שרימפס ומולים, שהוגש בתוך קונכיות המולים הגדולים, ראשי קלמארי בחמאת לימון ושום, ועוד. הרוב המוחלט של המנות האלה היה עשוי טוב מאוד (שיפודי השרימפס קצת פחות מעניינים, נגיד ככה), ובמחירים של 72 – 85 ש"ח, בערך למנות מלאות, הן בהחלט שוות וטעימות. הסרטן היה מצוין – עשוי יופי, בלי שניית בישול מיותרת.

 

ריזוטו פירות ים של שולה

ריזוטו פירות ים

לאור ההצלחה, החלטנו להזמין טעימות גם ממנות הדגים: פילטים של דגים שונים: קטפיש, מושט ובורי, שהיו עשויים בצורות שונות – קריספי, מטוגנים או בחמאת לימון ושום. גם פה, יד מדויקת בהכנה הוציאה מנות מצוינות ומהנות מאוד. אפילו אני, שבורי הוא אחד מהדגים הפחות אהובים עליו (גרוע ממנו, לטעמי, הוא רק הקרפיון, שלא נחשב אצלי לדג, בכלל). את כל העניין הזה ליווינו בבלאן דה בלאן של רוינאר, שהיה אלגנטי ומיוחד: עדין ובשרני; משהו משהו… ומכאן, באמת, לענייני יין:

חזית היין
הרשימה לא מאוד מגוונת, אבל מאוזנת, ובמחירים סבירים. היקר ביותר הוא בקבוק של שאטו גולן ב- 190 ש"ח, ורוב היינות מתומחרים סביב 120 ש"ח לבקבוק (75 ש"ח לבקבוק קווה קריסטלינו). ישנם ארבעה יינות בכוסות (27 ש"ח) – אמרלד ריזלינג, שרדונה, מרלו ובלנד (יקב אליגוטה). הרשימה בהחלט מאפשרת לקנות יין במחיר סביר, ולא מוגבלת ליבואן כזה או אחר או יקב כזה או אחר. כוסות סבירות, אומנם לא "רידל", אבל גם לא מיץ-מזנון. תמיד אפשר לשפר…
מחירים? מנות עיקריות בין 60 – 75 – 85 ש"ח, תלוי במנה. בהתחשב בעובדה שמדובר בכך שכלולים בעסקה גם מאזטים, זה תמחור מאוד הוגן. תוסיפו שתיה ואפילו שני קינוחים לשולחן, ותוכלו לגמור ארוחה טובה ב- 100 ש"ח לאדם, בקלות.

שולה: איזור תעשייה חדש קיסריה

טלפון: 6377715–04

א-ש, 12:00 – על"א

עוד פרטים – שולה באתר Rest.

שרות: סימפטי
שרותים: נקיים
צמחונים: יש
נכים: יש
חניה: חינם
מרחק מהציביליזציה: 40 דקות

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.