SITO: יינות חו"ל כשרים

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

אלחנן שור מיקב ארזה, ופטריק חבבו, מיקב ירושלים, חברו למיזם Sito והביאו ארצה, תחת התווית שלהם, ארבעה יינות – שלושה אדומים ויין לבן אחד. שורה תחתונה? בשורה אחת – ועוד חצי בשורה

נתחיל מזה שאין הרבה יינות יבוא כשרים טובים במחירים של 65 ש"ח ומטה. כן, יש הרבה מיובא כשר בסופרמרקט, מיבוא הכרם ויבוא שקד, יש היין של 'צור סוכנויות', ופה ושם יש הבלחות של יינות כשרים גם ממקומות אחרים. התערובת היא תערובת של יינות 'תווית פרטית' ויינות מיקבים שונים ומשונים. במחירים גבוהים יותר אפשר למצוא יינות של יקבים מפורסמים יותר, לרוב במחירי עתק ולעיתים קרובות באיכות שלא מזכירה כלל את המקור.

אבל הרעיון של אלחנן שור היה שונה: הרצון שלו היה להביא ארצה יינות כשרים, כן, אבל לעטוף אותם במעטפת נגישה וזמינה; לא מרתיעה. מעטפת שכוללת גם תוויות וגם מחיר, עם הסברים בגב הבקבוק ושמות פשוטים: ריוחה, קיאנטי, בורדו וניו זילנד. קל, פשוט, נגיש וזמין.

העטיפה החיצונית מצוינת: התוויות יפהפיות, שלושה מתוך ארבעת הבקבוקים נראים מצוין (אחד מהאדומים פחות) והמחיר – 65 ש"ח לצרכן – מבטיח מאוד. כן, יש זולים מאלה, אבל לא ברמת ההשקעה הזאת. עד כאן – סבבה.

SITO: יינות חו"ל כשרים 1

יינות סיטו: הסוביניון בלאן במחיר מעולה

את הריוחה נשאר לטעום בטעימה חוזרת. משהו נראה היה מוזר עם הבקבוק שקיבלתי.

הקיאנטי  (בציר 2010) בעל ריח פירותי נחמד, קל ומפתה. הצבע קצת מעורפל, אבל הפה הוא זה שבעוכריו של היין: חומצי מאוד, יבש ו'קשה', טאני ובעל סיומת אלכוהולית למדי. Cantina Sant'Andrea היא היצרן האיטלקי.

שני היינות האחרים הם אותם "בשורה וחצי" ש- Sito מביאים.

סיטו בורדו 2010: ה'חצי בשורה'. היין לא גדול, אבל טוב. בורדו נקי, די סגור באף, אבל נפתח קצת אחרי כמה שעות, ויש בו ירקרקות נעימה וארומות של תות ופרחים. הפה חלק, כמעט אפילו משיי במתקפה, עם טאנינים מרוכזים והרבה עץ. טעמים של עץ קלוי, שמזכיר עשן וגחלים, הם הבולטים כאן, בסופו של עניין. הסיומת טאנית, יבשה מאוד ומרוכזת. היצרן הוא Château Les Remparts de Bel-Air.

הבשורה מגיעה דווקא מה- Down Under – כל הדרך מניו זילנד. סיטו סוביניון בלאן בציר 2011, מקסים מאוד ושובה לב. הוא היה מקבל בלי קושי ציון של 89 – 90 אצל הרבה טועמים בטעימה עיוורת, ולא בכדי: המון ריחות טרופיים של פסיפלורה, מלווים בריחות וטעמי אשכולית טריה. יש פה קצת גוסברי, חמיצות מצוינת ואיזון טוב מאוד. המון לימונים ופירות הדר שנשארים בכוס גם אחרי שהיין עמד קצת והתחמם. O’Dwyers Creek Vineyard הוא היצרן של היין הזה (היחיד שמייצר יינות כשרים בניו זילנד), והוא עושה בית ספר להרבה יינות יבוא עם שמות (ומחירים) מפוצצים.

שורה תחתונה: לתת אולי לקיאנטי שנתיים-שלוש להתרכך, ובכל מקרה לשתות אותו עם משהו שומני להפליא. את הבורדו להעביר לדקנטר ומהניו זילנדי לקנות ארגז ולחכות לקיץ, לצחוק על הרבה יינות מקומיים, במחיר הזה.

צילום הבקבוקים: יורם אשהיים

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין, עם התגים . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

4 Responses to SITO: יינות חו"ל כשרים

  1. מאת גל‏:

    רואה שגם אתה אהבת את הס"ב.
    באמת אחלה אחלה. הופתעתי בגדול, וחיסלתי חצי בקבוק ככה בלי לשים לב, הייתי יכול בקלות לסיים שלם.
    בקיץ, זה הולך להיות המרענן הרשמי שלי. לפני הויסקי של של הלילה במזגן.

  2. מאת טל גל כהן‏:

    אם זכרני אינו בוגד בי יש עוד 2 יקבים המייצרים יין כשר. המותג הכי ידוע הוא Goose Bay

  3. פינגבאק: רשימת פסח 2012 | יין בירה ואלכוהול - שגיא קופר: המרקקה היומית - The Daily Spittoon by Sagi Cooper

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.