מי לג'ין אלי! הציתו את המהפכה

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

ברמנים – ברמניות: קיראו בקול: לא עוד ! רוצים משקה צלול? הבו לנו !

לאחרונה הערתי על 'עיר הברמנים 2011', שזה שמחצית מדוכני המשקאות היו דוכנים של וודקה, הקטין את התערוכה, והפך אותה לעיירת האלכוהול, בלי לתרום תרומה ממשית לתרבות השתייה המקומית. אם מישהו לא הבין, אני תולה את ה"אשמה" בעניין הזה במציגים, ולא במארגנים, שמעדיפים להתרכז במה שמביא כסף עכשיו, ולא בפיתוח השוק. את זה, כנראה, הם משאירים למישהו אחר. בעניין הזה, כדאי לקרוא מה שכותב ריצ'ארד וודוורד ב- Just-drinks הבריטי:

Vodka isn’t especially cool any more. Even as they pour gallons of the stuff into cocktails and mixed drinks, bartenders are bored with the boom, pummeled into ennui by the outlandish claims of several too many super-premium vodkas, which have been filtered 48 times through Kryptonite and powdered unicorn horn.

ובתרגום חופשי הוא אומר שוודקה היא כבר לא העניין. ברמנים כבר משועממים עם המסרים בדבר משקאות סופר פרמיום מסוננים עשרות פעמים דרך קריפטונייט ואבקות קרני חד-קרן.

הוקסטון גין

הוקסטון ג'ין: יש מי שאומרים שזה לא ג'ין... זה לפחות מעורר עניין!

רבותי, גבירותי, המחאה צריכה להתחיל מלמטה. אני רוצה לנסות להתחיל פה משהו חדש, בקטנה, שאולי יהפוך למשהו גדול יותר, ולכן אני קורא לברמנים, ואנשי הברים: החליפו את הוודקה בג'ין!

כל פעם שמישהו מבקש מכם קוקטייל כלשהו – ולא מבקש משהו ספציפי – הציעו לו משהו מבוסס על ג'ין. במתכונים ספציפיים, נסו להחליף את הוודקה בג'ין. נסו ג'ין עדין יותר, אם אתם חוששים – או אם הלקוח נשמע 'סקפטי'.

גם זה ג'ין - G'vine

וגם זה ג'ין שהוא לא ג'ין...

לא חייבים לקחת את הקליינטים בכח, ישר לג'ין הארומתי והאדמתי ביותר. גם לא חייבים לקחת אותו לזה שיש בו הכי הרבה מרכיבים 'בוטניים'. ישנם בארץ כמה וכמה מותגים טובים, קלאסיים, שטעם הג'וניפר שלהם מעודן מספיק כדי שלא יאפיל על קוקטיילים, ולא 'יבעט' במי שלא רגיל.

 

מגוון של ג'ין שרובם קלאסיים

מגוון של מותגי ג'ין שרובם קלאסיים

למען המטרה הקדושה, מותר לכם אפילו ללכת על ג'ין "מודרני", שיש בו טעמים של בבונג, באובב, אשכוליות וקוקוס, אם אתם רוצים. לא משנה שבזמנים אחרים היינו קוראים לזה 'וודקה מתובלת' או "בטעמים". זה בסדר. אנשים חייבים להתחיל איפשהו – ומוטב עם משהו כזה, לפחות.

ועוד: בימים אלה אני מתחיל לארגן את פסטיבל הג'ין הראשון. משהו בסטייל דוכנים-טעימות-סדנאות וקוקטיילים, שיתקיים בתל אביב. אתם מוזמנים להצטרף ליוזמה, לעשות לייק או אנלייק, לברך אותי או לקלל. העיקר הוא שלא תשארו אדישים, ולא תשאירו את העולם לחסרוּת הטעם הנצחית.

צילומי מותגים: יח"צ

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה אלכוהול, ארועים ותחרויות, תהיות שונות, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 Responses to מי לג'ין אלי! הציתו את המהפכה

  1. מאת זן-אור‏:

    יוזמה ברוכה!
    יש קישור עסקי ל- g'vine?


    תודה… קישור עסקי משמע אני מחובר? לא. לקחתי תמונות בתור דוגמא 🙂 .

  2. פינגבאק: Fever Tree Tonic | יין בירה ואלכוהול – שגיא קופר: המרקקה היומית – The Daily Spittoon by Sagi Cooper

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.