טעימת יין ישראלי לקראת Israwinexpo 2012

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

תערוכת היין Israwinexpo 2012 תפתח בקרוב בגני התערוכה. הנה טעימה של כמה יינות ישראליים, לקראת התערוכה. כולם, אגב, יהיו שם, ממארגני ושותפי תערוכת היין הדו-שנתית שהוא עורך יחד עם גני התערוכה/מרכז הירידים ומגזין יין וגורמה, הרים את הערוכה הראשונה בשנת 2006. הרעיון הבסיסי, הוא אומר, היה להביא מובילי דעה מחו"ל, כאשר בפעם הראשונה לא היתה התמקדות במדינות שמייבאות יין. עכשיו מתמקדים הוא ומכון היצוא בעיתונאים וקנינים בעיקר ממדינות שמייבאות יין ישראלי, או שיש פוטנציאל שיקנו. השנה מגיעים לא מעט אורחים מאסיה – סין והונג קונג – לצד החשודים המיידיים ממדינות מערביות.

טעימת יין ישראלי לקראת Israwinexpo 2012 1

חיים גן: שיווק התערוכה לא היה קל, אבל היא מלאה.

המחמאות הגדולות שיש לגן לתת הן למרכז הירידים, ומצד שני למכון היצוא, שממנו הוא זוכה לשיתוף פעולה מצוין. המכון עצמו לא שותף בתערוכה, ולמרות זאת הוא משתתף במחצית עלויות הבאת האורחים לישראל. מידת ההצלחה של התערוכה לא נמדדת דווקא בעסקאות שנסגרו בה במקום, אלא בפתיחת דלתות. למרות זאת, העסקאות הראשונות שנסגרו של יקבים כמו ססלוב (עם קנדה), ויתקין ואחרים, נעשו שם.

השנה היה קשה יותר להביא מציגים: התעשייה מפתחת בעיות מסוימות – בניהן קניבליזציה, שמקורה בזה שרשתות שיווק וחנויות עוסקות בייצור יין ומכירה ובארגון תערוכות וירידים. המצב הזה לא יחזיק הרבה זמן, הוא אומר, וצפויים שינויים בשנתיים-שלוש הקרובות. אני לא בטוח שאני מסכים לעניין הזה, בעיקר בגלל שהתערוכות המדוברות הן תחרויות מקומיות (ירושלים, חיפה והתערוכה הכשרה). זה, אולי, ההבדל הגדול בין התערוכות האלה והתערוכה הנוכחית. סומליה היא מחוץ לעניין, היות והיא מיועדת לקהל המקצועי.

השנה, אם יתקיימו התנאים הנאותים, צפויים יותר מ- 20,000 מבקרים (לפני שנתיים היו 18 אלף). ליקבים המסחריים יתלוו יקבי בוטיק זעירים ויקבים ביתיים ממש; כולם יודעים למה לצפות ומכולם מצפים המארגנים ש'יתנהגו בהתאם'. בתערוכה יהיו בין 25 ל- 30 יקבים, יהיו יבואנים ויהיה מספר קטן של יקבים מחו"ל.

בנימינה שיראז ריזרב 2008

בהתחלה יש ריחות פרי כבדים, ממש לא שיראז… עם מעט ירקרקות. הריחות האלה נופלים די מהר. באף התחושה היא של יין פשוט למדי, בלי מורכבות מיוחדת. מעט אלכוהולי, וקצת – מעט – לא נקי. הפה מתקתק, אבל לא רחב או עמוס מדי. הסיומת כהילה, חריפה למדי ובשלה. טאנינית די חלשים. יין נחמד, אבל לא שום דבר שהייתי משלם בשבילו יותר מ- 50 ש"ח.

רמות נפתלי ברברה 2010

מעניין למדי, אף 'קר'. הבעיה היא שיש בו לא מעט עץ, שקשה לפרי להתבלט מעליו. בנוסף, די הרבה תיבול וחמיצות. הרבה מאוד קופסת סיגארים. הפה בינוני-מתובל, והסיומת טובה. חדה. אם העץ ישתלב, זה יהיה יין בהחלט סביר. הצרה היא שלא בטוח שזה יקרה.

ברקן אסמבלאז' צפית 2010

הרבה אורנים, בשרניות ומשהו ירקרק. הוא מעניין. יש עץ, אבל הוא משולב יפה. עבודת יינן טובה, ויין בהחלט איכותי, עם פוטנציאל התיישנות. הפייבוריט שלי בטעימה הקצרה הזאת. טיפה יותר מדי עץ, אחרת היה מושלם.

אור הגנוז קברנה סוביניון מרום-שמאי 2009

מבושם קלות, ודי סגור. הפה עגול, רך ובעל חמיצות טובה. יש משהו אגרסיבי ביין, אבל הוא ממותן; משהו שכאילו רוצה לצאת, אבל לא בהכרח נותנים לו. הסיומת טאנית, חדה ומדויקת.

רקנאטי קברנה סוביניון ריזרב 2009

קברנה סוביניון סגור ולא מספיק ארומתי. לעומת זאת הפה טאני בצורה כבדה. חמיצות גבוהה מאוד וסיומת בינונית-ארוכה..

דומיין ונטורה מרונ'ס 2009

הרבה מאוד ירוק. ירקרקות של פלפל אדום ובישול. הפה כמעט שטוח, רך מאוד וקצת מימי. חלש. בסיומת – טאנינים בינוניים פלוס.

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ארועים ותחרויות, יין, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.