טעימת יינות שונים מישראל

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

טעימה אקלקטית משהו, של יינות ישראליים ממקורות שונים: בזלת הגולן, פלם, פלטר ואחרים

אורטל ויונייה 2010

"צפון רמת הגולן" כתוב על התווית. זהו יין מכרם ותיק למדי, שניטע בשנת 1983. יין טוב מאוד: ויונייה-לא ויונייה, כלומר כזה שאינו כבר. יש בו קצת משמש ושקדים, והוא יבש ודי רענן. סיומת מתובלת וטובה. לשתות השנה או בשנה הבאה. (כ- 80 ש"ח במרכז המבקרים של היקב, בקיבוץ אורטל).

בזלת הגולן שרדונה 2010

האף מצוין, עשוי ב'סגנון האמריקאי', כלומר עם לא מעט עץ. אני אוהב שיינן עושה עד הסוף את מה שהוא מאמין וחושב שהוא טוב, והיין הזה הולך עד הסוף בכיוון שלו. היתה חסרה טיפה חמיצות, אבל לא משהו שיציק מדי, אם תשתו את היין קר מספיק.

בזלת הגולן מרלו 2010

מאוד אופייני ליקב: מתקתק וטיפה אלכוהולי. לא הרבה עץ, יחסית, ופרי טעים, אם גם לא בהכרח אופייני – אם יש משהו כזה כמו 'מרלו אופייני' בארץ. כרגיל, מי שאוהב את יינות היקב יאהב גם את היין הזה. סיומת טאנית מאוד, ממלאת וטובה.

פלטר טריו 2010

האף סגור מאוד יחסית. הפה יותר פירותי – יותר על צד פירות היער. הוא קל, חמצמץ וטאני לא פחות מ'נחל הפירים' של 'גוש עציון', למשל. העץ מורגש יותר בפה והחמיצות מודגשת מאוד בסיומת. מעט חד-מימדי לטעמי. 85 ש"ח.

עמק האלה קברנה פרנק 2008

מאוד אקספרסיבי: פרי אדום כהה, כמעט ללא ירקרקות באף, אבל בפה מתבטא הפלפל הירוק, שמושך עד סוף היין. הוא טאני בצורה מעולה בפה, מאוזן מאוד מבחינת החמיצות. הטאנינים מתפתחים ומכים, והסיומת מתובלת מאוד ומשכנעת מאוד. יין לשמירה ארוכה, לטעמי. יין מקסים, אבל לא עכשיו…

פלטר קברנה סוביניון 2008 טי סלקשן

ווא – המון מנטה באף הראשון. בום! מנטה ועוד מנטה – אקליפטוס. הפה רך וקל למדי, אפילו טיפה חסר במיד פאלט. הטאנינים טובים והסיומת בינונית-ארוכה, עם חמיצות סבירה. יין מרענן, בסך הכל, ולא רע, אבל ללא עניין 'גדול'. די חד מימדי.

פלם קברנה סוביניון 2008

מאוד ירוק – פלפל ירוק. מעט ברט. מפריע לי פה חסֶר כלשהו בפה: משהו בקצה הוא קצת מימי, ולא משכנע. אולי רך מדי. עניין של ניואנס.

צרעה שורש 2008

יין בשל, עם קצת פלפל אדום, ותחושת מלאות בפה. יש פה ירקרקות קלה, עדינה יחסית. הטאנינים בהחלט פה – ביג טיים – אבל צריך לתת להם להתפתח… מאוד יין לשמירה ארוכה, ואני ממליץ בחום לחכות איתו. החמיצות – פירות יער – כרגע עדיין אגרסיבית, והוא מאוד מתובל. אוכל? שום דבר הגיוני לא יתמודד איתו עכשיו. אולי צלעות טלה בגריל, עם פלפל שחור וסוכר חום… טעימה של יינות 'צרעה' נוספים נמצאת בדרך. אני מוכן לאמר רק את זה, ש- 2010, ובמיוחד 'הרי יהודה 2010' הם יינות שיוציאו לע' פיק שם כזה, שיוציא להרבה אנשים את העיניים…

 

 

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה יין. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

2 Responses to טעימת יינות שונים מישראל

  1. מאת ליאור‏:

    שמע, לגבי השורש – טעמתי ושתיתי ממנו כמה פעמים ונשמע שלא שתינו את אותו היין

  2. מאת sagi‏:

    מעולה. אז שמו לי משהו אחר בבקבוק, כרגיל 🙂 .

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.