בירה: פחות אלכוהול – פחות לחץ כלכלי

פאנלים וולטאיים ליקב או לבית

InBev בריטניה מורידה את החוזק של כמה מהבירות שלה: האם מדובר בסוג של 'סובסידיה' חדשה?

אינבוו, יצרנית באדוויזר, סטלה ארטואה ובק'ס, הודיעה שהיא מורידה ב- 0.2% את ריכוז האלכוהול בבירות האלה. ההחלטה וההכרזה מגיעות אחרי עליית מחירים בשוקי העולם, אחרי שיצרנית הענק כבר העלתה את מחיר הבירה בשנה הקודמת.

קודם כל – חשוב להדגיש – רק הבירה בבריטניה מושפעת מהמהלך (סטלה ארטואה ישראל נשארת על 5.0%), שנובע מעלייה במחיר חומרי הגלם והאנרגיה: באוקטובר הכריזה אינבוו שלו היתה צריכה להתאים את מחיר הבירה למציאות, היתה נאלצת להעלות אותו ב- 7.8%, לא פחות, מהלך שיצרניות אחרות דווקא כן נקטו בו.

אינבוו בחרה ככל הנראה בדרך אחרת: כדי לא לגלגל את כל העלויות על הצרכן, היא החליטה לקזז שתי עשיריות אחוז מחוזק הבירה. הנימוק היה 'התאמה' לסגנון הבירה בשוק הבריטי, אבל אנליסטים מעריכים שהסיבה האמיתית היא יכולת לחסוך במס, ולהעביר את החסכון הזה לצרכן. בבריטניה, המס על הבירה תלוי, בין השאר, גם בחוזקה. אינבוו היא לא היחידה שנוקטת בטקטיקה הזאת, אחרי שמסתבר שניגוד לישראל, שבה המחירים לצרכן מועלים ללא הנד עפעף, רשתות שיווק וחנויות סרבו להעלות מחירים לצרכן. יצרנים שלא נקטו בצעד הזה, הקטינו את נפח הבקבוקים או ספגו את עליות המחירים במשך שלוש השנים האחרונות.

ההערכה היא שעל ידי הנמכת אחוז האלכוהול ב- 0.2%, אינבוו עשויה לחסוך 8.6 מליון ליש"ט בשנה רק על סטלה, ורק בשוק החם.

השאלה הגדולה היא אם יהיה לכך מחיר תדמיתי, או שלא. בעבר, החוזק האלכוהולי של סטלה ארטואה היה 5.2%, והוא הורד ל- 5.0% בשנת 2008, כאשר אינבוו קנתה את המותג. בישראל נהוגה שיטת מיסוי אחרת, כאשר מוטל מס אחיד על כל בירה מעל חוזק אלכוהולי מסוים. האם מהלך דומה על בירות בישראל היה משפיע על תדמית המוצר? ההנחה שלי היא שלא…

הידיעה במקור: The Grocer

שגיא קופר
פורסם בקטגוריה ידיעות בירה, עם התגים , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

1 Response to בירה: פחות אלכוהול – פחות לחץ כלכלי

  1. פינגבאק: גינס ב- 2.8% אלכוהול. הבריטים ירדו מהפסים. | יין בירה ואלכוהול - שגיא קופר: המרקקה היומית - The Daily Spittoon by Sagi Cooper

כתיבת תגובה

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.