אודות המרקקה היומית ושגיא קופר

המרקקה היומית הוא האתר של שגיא קופר, ועוסק ביין, אלכוהול, בירה ואוכל, ועל דברים שמסביב…

שגיא קופר כותב כאן, באטמוספירה ולפעמים גם במקומות אחרים. פה ושם הוא מקפיד גם להתפרנס. יש לו חברה לבניית אתרים וכתיבת תוכן, וכיום, ממש כמו שבאתרים אחרים יש מודעות ובאנרים, בין הלקוחות שלו ישנם גם יקבים וגופים מסחריים. הוא לא מתחייב להלל את הלקוחות האלה, כי אף אחד מהם לא משלם לו מספיק בשביל זה.

שגיא קופר לא אוהב לכתוב על עצמו בגוף שלישי. זה לא נעים. ובכל זאת, קופר היה כותב קבוע ב- ynet, במדור האוכל. שם הוא החל את הדרך עם טור קבוע על אוכל מרכז ומזרח אירופאי, שהיה מבוסס על זכרונות מימי ילדותו הייקית בתל אביב. לאחר כמה שנים, בהדרגה, קיבל הטור אופי כללי יותר, ועסק בצדדים רחבים של עולם האוכל: פוליטיקה ואוכל, כלכלה, הסטוריה ועוד. הטור – "שובו של ההרינג" – ירד בשנת 2007.

לאחר כמה שנים החל קופר לכתוב טור נוסף, על יין ואלכוהול, ושני הטורים הופיעו במקביל, במשך כמה שנים. עוד כתב (עם רן בוק) טור קבוע על גבינה, במשך כשנתיים.

הרקע לפתיחת הבלוג הזה – המרקקה היומית – מוסבר היטב על ידי קרן לויתן, באתר "העין השביעית". אי הדיוק היחיד בכתבה הוא בנושא כתבה שכביכול פורסמה באתר "bakbuk.co.il", שאותו הקים וערך קופר במשך כחמש שנים, ונמסרה כביכול לוואינט לפרסום 'ממוחזר', ולכן הורדה. מִחזור זה מעולם לא קרה: מדובר היה בשתי כתבות שונות, בלי קשר בינהן. העזיבה של קופר את 'וויאנט' נעשתה ביוזמתו מתוך מחאה על ההתערבות הבלתי מוצדקת בכתיבה שלו, שנעשתה ללא התיעצות או מחשבה, ומטעמים בלתי עיתונאיים בעליל. כן יקבי כרמל או לא יקבי כרמל – הכל מוסבר בכתבה של קרן.

"המרקקה היומית" בנוי על תשתית של בלוג (באדיבות זפיר בניית אתרים), אבל הוא אתר לכל דבר. הוא מטפל בכל נושאי היין והמשקאות, עם פזילה לעולם האוכל. הוא מיועד יותר למי שכבר מצויים בעולמות האלה. הצעות לכתבות, שאלות, בקשות ומענות – יתקבלו בברכה.

1.5.2011

 

16 תגובות בנושא אודות המרקקה היומית ושגיא קופר

  1. מאת דני רובין‏:

    היי שגיא. כבוד וגאווה. כמו תמיד עוקב בשקיקה ובהנאה מרובה אחר הכתיבה שלך ושל חברנו המשותף FAT GUY אלדד לוי. אני מאחל לך הצלחה רבה באתר החדש. שפע של קוראים/נכנסים/נהנים/לומדים/מגיבים.
    ש א פ ו !!!

  2. מאת גל גרנוב‏:

    כבוד והצלחה רבים לך שגיא.

    מכולנו,

    גל, Foodnwine

  3. מאת גדי‏:

    אני מבין שאתה משחיז את העט. כל הכבוד, בהצלחה.

  4. מאת רועי פרץ‏:

    בהצלחה והמון כתיבה מקצועית ומשובחת כמיטב המסורת לה הורגלנו ממך.  

  5. מאת david‏:

    לשגיא ידידי
    הרבה הצלחה בבלוג החדש הרבה גולשים -צופים-ואוהדים
    אשמח לשיתוף פעולה
    וכמובן באם צריך עזרה אז תמיד לרשותך
    ביטון דוד

  6. מאת משה גולדברג‏:

    מזל טוב שגיא!

    ממתין בכיליון עיניים.

    אשמח לתרום.

    בהצלחה

  7. מאת אדי סער‏:

    בהצלחה רבה ובציפיה לתכניםמעניינים ומהנים

  8. מאת איציק‏:

    בהצלחה! בהצלחה! בהצלחה!
    שתמיד יהיו אדי אלכוהול בסביבתך.

  9. מאת קארל וולך‏:

    שגיא ישר כוח!
    בלוג משובח יצא לך פה. מחכה לקרוא עוד

כתיבת תגובה